2A: Assen – MuConsult Apeldoorn 2 : 6 – 2

Na twee ronden is het nog veel te vroeg om over een kampioenschap te spreken. Bij Assen denken ze daar anders over, de verslaggever merkt op dat het team nog steeds op titelkoers ligt. In de eerste ronde wonnen de Drenten met maar liefst 7-1 van Almere, nu met 6-2 van Apeldoorn 2. Ook MSV en Arnhemse Schaakacademie hebben twee keer gewonnen, maar er is al een flink gat aan bordpunten geslagen.

 

Zaterdag 2 november was het dan zover: Assen 1, 2 en 3 zouden gezamenlijk in ’t Markehuus spelen. Pieter besloot groots uit te pakken voor deze speciale dag en had zijn gehele promotieteam voor zijn kandidaatschap meegenomen om die speciaal te promoten (slechts één Assen 1 speler vond dit niet de moeite waard, waarom leest u zo).

Door naar de partijen:

Op bord 1 vergat Elmar (z) om eerst even Lg4 i.p.v. Pc6 te spelen in de opening, waardoor zijn tegenstander de kans kreeg om dit te voorkomen d.m.v. h3. Elmar besloot even later om die loper dan maar te offeren op h3, maar moest uiteindelijk na vele complicaties berusten in verlies.

Op bord 2 speelde Arjan (w) ook een knotsgekke partij, hij kreeg een fijn plusje uit de opening, maar zijn tegenstander kreeg wel wat tegenspel. Arjan wist dit allemaal te pareren en schoof in tijdnood koelbloedig het puntje naar zich toe.

Op bord 3 verscheen Rieks (z) iets te laat achter het bord, wat menig man verraste. Lang verhaal kort: Rieks had de trein gemist, pakte vervolgens de volgende trein waardoor hij nog steeds op tijd zou zijn, liet echter onderweg tijdens het fietsen zijn gehoorapparaat rondslingeren, kwam hier pas achter toen hij in de AH stond, besloot eerst de hele AH door te zoeken, om vervolgens de fietsroute terug te fietsen en zijn gehoorapparaat te vinden. Al met al een knappe prestatie om dan maar 5 minuten te laat te komen! Dan nu naar de partij.

Lees verder op de website van schaakclub Assen.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.