2B: Paul Keres 2 – Santpoort  4 – 4

Paul Keres 2 heeft een voor de tweede klasse zeer sterk team. De Wijker Toren en De Waagtoren hadden deze ronde gemiddeld een iets hogere gemiddelde rating en die staan dan ook samen bovenaan met vier punten. Paul Keres blijft een punt achter, na een gelijkspel tegen Santpoort dat tegen de Elo-verwachting in ging. Hein Piet van der Spek, die al zo’n vijftig jaar in de KNSB-competitie speelt, schreef een mooi verslag, met partijfragmenten. Aan het eind kan de lezer doorklikken naar het verslag van Santpoort.

 

Hoe graag zou ik de imponerende triomftocht van het sterkste PK2-team aller tijden door de tweede klasse B in lyrische bewoordingen beschrijven, zeker nu na de eclatante 6-2 overwinning op het absoluut niet zwakke Amersfoort de thuiswedstrijd tegen Santpoort, dat gemiddeld zo’n 135 elo-punten minder had, op het programma stond. Met welgekozen superlatieven zou ik de pure schaakkracht prijzen en de vele fraaie overwinningen bejubelen. Maar helaas niets van dit alles: de beoogde imponerende triomftocht werd een rommelige glijpartij en het teleurstellende gelijke spel was uiteindelijk een terecht resultaat. Het had zelfs nog slechter kunnen aflopen.

Niettemin zag het er aanvankelijk prima uit. Ondergetekende mocht de score openen; ik had tegen een jeugdige invaller afgewikkeld naar een wat beter paardeindspel en voordat ik me in een mogelijk winstplan had kunnen verdiepen, kreeg ik een belangrijke pion cadeau, waarna het allemaal vanzelf ging (1-0). Frank luisterde zijn debuut bij Paul Keres op met een vol punt. Hij voelde zich niet helemaal fit, maar zijn tegenstander was er nog veel slechter aan toe. Na de eerste 5(!) zetten van het Konings-Indisch had hij al een half uur gebruikt en Frank vroeg na de partij naar de reden daarvan. De verrassende verklaring was, dat hij toen wakker zat te worden, omdat hij die ochtend al om half zes gedwongen was met zijn zoontje verstoppertje te spelen. Dat zag je terug in de partij, die niet bijster goed was. De vermoeide vader maakte de eerste fout, waarvan Frank netjes profiteerde (2-0).

Lees verder op de website van Paul Keres.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.