2C: Zukertort Amstelveen 2 – Philidor Leiden 2½ – 5½

In 2C hebben drie ploegen de eerste twee wedstrijden gewonnen. Dat is normaal. Dat ze alle drie 10 matchpunten hebben, is wel bijzonder. Het zijn Philidor Leiden, AAS (Aalsmeer) en VAS (Amsterdam). Philidor Leiden ontmoette Philidor Leeuwarden, maar in een andere wedstrijd. De eigen tegenstander was Zukertort Amstelveen, dat gastheer was voor drie wedstrijden.

 

Voor de tweede ronde KNSB stond afgelopen zaterdag voor Philidor 1 de uitwedstrijd tegen Amstelveen 2 op het programma. De eerste KNSB-zaterdag in november is traditioneel bedoeld voor werkzaamheden aan de weg en het spoor. Dit keer vooral rond Amstelveen, we waren gewaarschuwd en kwamen dus op tijd. Zukertort Amstelveen speelt nog even in het European Go Cultural Centre en er wordt les gegeven in het Japans. In de ruime speelzaal troffen we ook het Friese Philidor dat tegen Amstelveen 1 speelde en DD 4 dat tegen een jeugdteam van Amstelveen aantrad.

De eerste tekening in de strijd was op het bord van Nico. Na een uur spelen zag ik dat hij met de opmars d4-d5 de ongedekte pionnenstructuur c6-b5 aantastte. Doordat  de zwarte opstelling nog meer zwakheden vertoonde zakte de stelling volledig in elkaar en konden we 0-1 noteren. Nico was nog bij daglicht thuis. Op de andere borden leek het in evenwicht en duurde het  lang voordat er beslissingen in zicht kwamen. Stef zocht naar voordeel maar kreeg het niet. Hij accepteerde remise. Léonore was met al haar lichte stukken en de dame in de aanval op de koningstelling. Ze leek op weg naar een beslissende doorbraak maar vond die niet tegen haar jeugdige tegenstander. Misschien vindt de computer die.  In de partij vergreep zij zich en raakte een stuk kwijt.

Lees verder op de website van Philidor Leiden.

Zie ook een klein verslag op de website van Amstelveen.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.