3C: Paul Keres 3 – BSG 2 : 4 – 4

In klasse 3C spelen vijf teams uit de Stichts-Gooise Schaakbond. Dan kun je nogal eens bekenden tegenkomen. BSG 2 speelde voor de tweede keer gelijk, Paul Keres 3 verloor de eerste wedstrijd en speelde nu dus ook gelijk. Verslaggever Bert Both speelde remise tegen Frans Borm, tegen wie hij 41 jaar geleden voor het laatst had gespeeld. Borm won toen het OKU, het weekendtoernooi van Paul Keres. Hij is overigens vanouds geen SGS-speler. Both wel, hij is topscorer aller tijden bij Paul Keres.

 

Twee november 2019 was de dag dat vijf PK-teams tegelijk aantraden voor hun tweede wedstrijd. De noordelijke vleugel van De Noteboom had het er maar druk mee. Het kwam goed uit dat extern wedstrijdleider Evert R. reserve kon spelen om voor deze eerste keer het een en ander in goede banen te leiden. Om 12 uur werd begonnen met tafels en stoelen naar de goede lokalen te dirigeren, de 42 klokken op het goede increment te zetten en de 1344 stukken op het juiste vakje te plaatsen. Waarmee we reeds om half een klaar waren: vele handen maken licht werk.

Niet eerder hebben zoveel PK-spelers tegelijk hun externe potje gespeeld. Drie jaar geleden, toen PK4 naar de 3e klasse KNSB gepromoveerd was, telden we 34. Het is fijn dat Paul Keres dit jaar ruim in de was zit qua extra spelers en algemeen reserves, het moge duidelijk zijn dat met gelijktijdig spelen invallers moeilijk te vinden zijn. Een probleem waar PK1’s tegenstander Caïssa Eenhoorn bijvoorbeeld mee kampte. Met Paul van der Kooij hadden we zelfs een stand-bye voor het geval een van de 42 de Noteboom niet bereikte. Hij hoefde niet in te grijpen, het was geruststellend dat hij paraat stond.

Het derde was volledig. Alle negen konden en we hoefden nergens bij te springen. Elmer bood aan deze ronde ernaast te staan om zijn vorm in alle rust aan te scherpen. De dobbelsteen hoefde niet geworpen te worden. Tegenstanders waren na de Hilversummers nu de Bussumers. BSG1 timmert aan de weg, waar BSG2 niet zwakker door wordt. Verleden seizoen degradeerden zij ondanks een overwinning op PK2. Ze moesten ditmaal wel Henk van der Poel aan het 1e afstaan en hun invaller op 8 had een boel ratingpunten minder. Daarover later wat meer.

Lees verder op de website van Paul Keres.

Lees hier of BSG het ermee eens is.

 

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.