Jan Werle en Iozefina Paulet getrouwd… al twee maanden

Toen Jan Werle en Iozefina Paulet van Groningen naar Woerden verhuisden, dacht Govert Pellikaan, clubgenoot van hen bij Groninger Combinatie: dat doe je niet voor je lol, dan gaan ze vast trouwen.

Het gelukkige paar drie jaar geleden. Foto: Harry Gielen.

Nou is er niets mis met wonen in Woerden, maar vermoedelijk is Pellikaan een verstokte Groninger die zich een verblijf elders niet kan voorstellen. Hoe dan ook, met die voorspelling over het huwelijk zat hij goed, Jan en Iozefina trouwden op 7 september. Er is een cartoon waarop een dominee bij het altaar tegen het bruidspaar zegt: “U mag nu uw Facebook-status updaten”. Iozefina deed dat misschien niet op haar trouwdag, maar wel vrij snel. Ze schreef er niets over, maar heette opeens Iozefina Werle.

Vandaag plaatste Govert Pellikaan een verhaaltje op de website van Groninger Combinatie, waarnaar op Twitter werd gelinkt. Ja, schaakjournalisten moeten ook de sociale media in de gaten houden. Hij vertelt hoe het stel elkaar ruim tien jaar geleden heeft ontmoet. Uiteraard bij een schaaktoernooi en Jan was direct zo in de war dat hij vijf partijen op rij verloor.

Het verslagje van Pellikaan met een paar foto’s is hier te lezen.

 

1 Comment

  1. Avatar
    Hendrikom november 09, 2019

    Daar was ik denk ik bij 🙂 … Het EK individueel in Plovdiv! Toen Jan kampioen van de EU werd, heeft hij daar geloof ik nog iets over verteld bij DWDD. Jan pakte niet veel punten meer, maar Tivi werd kampioen!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.