HWP Sas van Gent – BSG 2 – 8

Na twee ronden in de Meesterklasse is BSG koploper. De Bussumers wonnen in Sas van Gent met maar liefst 8-2 van Het Witte Paard. Zou BSG nu eindelijk eens kampioen worden? Volgende week ontvangt het titelverdediger LSG thuis in Bussum en dan is ofwel BSG opeens huizenhoog favoriet voor de titel, ofwel is de spanning meteen helemaal terug. Ewoud de Groote schreef een uitgebreid wedstrijdverslag met veel partijanalyses, dat daarom een week uitbleef. We zijn er alsnog blij mee.

 

Zaterdag 2 november stond de verre uitwedstrijd tegen Sas van Gent op het programma. Net als vorig jaar moesten tien BSG’ers de barre tocht door de regen langs tal van lelijke windmolens en tolpoorten via België naar het zuidwesten van Nederland maken. De reis verliep voorspoedig, want rond half 1 kwamen de drie volgepakte auto’s met BSG’ers aan. Iets voor enen kwamen ook nog onze trouwe supporters Edwin en André aan.

BSG kon twee nieuwe grootmeesters verwelkomen: Robin Swinkels en Ilja Zaragatski. Daarnaast was onze Henk ook weer van partij. Bij Sas van Gent ontbrak Vjatsjeslav Ikonnikov. Volgens professor Elo mocht er wel een kleine overwinning verwacht worden. De overwinning kwam er, maar echt klein was ‘ie niet…

Het vervelende van een verre wedstrijd is dat je wel een goede partij wil spelen. Vorig jaar lukte het me nog wel om een goede partij op de mat te leggen (zie New In Chess Yearbook 131). Dit jaar lukte het me voor geen meter. Op bord 10 mocht ik het met zwart proberen tegen Hans Groffen. Dat het remise werd, mocht ik blij mee wezen. Gelukkig offerde mijn tegenstander onnodig een kwaliteit, waardoor ik eerder beter stond. Ik had echter weinig tijd, waardoor ik remise wel welletjes vond.

Ik was niet als eerste klaar. Dat was Robert op bord 1. Het was een herhaling van vorig jaar, want ook toen trof hij Thibaut Maenhout. Dit jaar probeerde Robert de Najdorf te kraken met 6.h3. Er werd veel geruild waarna alleen de zware stukken en ongelijke lopers overbleven. Wit had een optisch overwicht, maar de balans was nooit echt verstoord. Het werd remise nadat ook nog de dames eraf gingen.

Ton was op bord 7 niet veel later klaar. Zoals altijd zette Ton de partij scherp op en dat gaf hem de kansen tegen Simon Provoost:

Lees verder op de website van BSG.

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.