Kennemer Combinatie soepeltjes langs En Passant

Wat een heerlijk dagje hebben we gister met het eerste van KC in de Meesterklasse beleefd. Ondanks het missen van Loek en Jorden door de Bundesliga en de afmelding van Lennart doordat hij ziek is geworden, wisten we met 5,5-4,5 te winnen van het sterke En Passant!! De sfeer was erg goed en het eten achteraf erg gezellig!! De harde kern stond om 3 uur snachts nog in de discotheek na te dansen! Hieronder een verslagje van alle partijen die gespeeld zijn:

Quinten (bord 1, remise):
Het is nooit makkelijk om tegen een grootmeester te spelen en al helemaal niet als het de kersverse Nederlands kampioen schaken Lucas van Foreest is. Quinten leek niet goed uit de opening te komen en moest altijd rekening houden met een gevaarlijke vrijpion. Gelukkig bracht zijn activiteit genoeg tegenkansen waardoor hij kon ontsnappen met een eeuwig schaakje.

Liam (bord 2, gewonnen):
Liam speelde een opening die hij beter kende dan zijn tegenstander GM Nijboer. Een koningsaanval volgde waar het benodigde materiaal werd gewonnen. Liam voelde zich niet lekker maar wist desondanks toch een puntje te drukken. Klasse!! Fijn ook dat Liam blijft spelen, ondanks zijn eindexamenjaar!

Wouter (bord 3, remise):
Tegen Bosboom kan je altijd verliezen. Dat heeft de man wel bewezen toen hij een aantal jaar terug wist te winnen van wereldkampioen Garry Kasparov!! Maargoed, het was natuurlijk wel een snelschaakpotje en laten wij nou ook een grootmeester in huis hebben die dat kan. Want kent u de partij van Wouter tegen Magnus Carlsen van vorig jaar nog? Afijn, laten we terug gaan naar de wedstrijd. Mega complex, dat is denk ik de beste beschrijving. Wouter stond al lekker maar gooide er een stuk tegenaan voor een aanval en een hoop pionnen. Waarschijnlijk wel gewonnen, maar na de tijdnoodfase niet meer zo duidelijk. Gezien de stand op dat moment maar goed dat beide spelers genoegen namen met remise.

Lees verder op kennemercombinatie.nl/artikel/kc-1-soepeltjes-langs-en-passant

1 Reactie

  1. Avatar
    Johan Hut 24 november 2019

    Volgens de FIDE-site heeft Bas van Roosmalen helemaal geen rating.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.