1B: Vianen/DVP – LSG 2 : 4½ – 5½

Ooit speelde het tweede team van LSG in de Meesterklasse, samen met het eerste team. Het werd daar puntloos laatste. Vorig seizoen werd LSG 2 kampioen in de tweede klasse en nu staat het bovenaan in de eerste klasse. Volgens Raoul van Ketel is het team gespecialiseerd in eerste en laatste plaatsen. Een verslag met veel partijfragmenten. Vianen kon in deze wedstrijd niet over zijn sterkste spelers beschikken.

 

Kersverse promovendus LSG 2 gaat als een trein in klasse 1B van de KNSB. Na een zeer ruime zege tegen Venlo is het tweede er opnieuw in geslaagd haar (gedeelde) koppositie te verstevigen. Dat kon ook moeilijk anders, want het team heeft er een sport van gemaakt om in iedere competitie eerste danwel laatste te eindigen. Zie de afgelopen vier seizoenen. We staan momenteel bovenaan, dus om nu nog te mikken op de laatste plaats is wel erg omslachtig. Na teamoverleg is dus besloten dat we maar gewoon gaan proberen om naar de Meesterklasse te promoveren. Daar kunnen we weer in alle rust laatste eindigen. (verslag: Alexander)

Tegenstander in deze uitwedstrijd was Vianen, gelegen in Vianen, dichtbij Cuijk. Dat ligt in de buurt van Nijmegen, nog steeds ver onder de rivieren. Albert heeft zaterdag langer gereisd dan geschaakt. Enfin. Albert, Eelke, invaller Alisha en ikzelf kwamen iets te laat in de speelzaal aan, toen de schaakklokken al op 1:25 stonden en Raoul al twaalf zetten theorie had gespeeld. Speelzaal is trouwens niet het juiste woord, want dat impliceert een ruimte waar in alle rust en stilte geschaakt kan worden. Dat was dan weer niet zo.

Lees verder op de website van LSG.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.