Charlois Europoort – Caïssa 7½ – 2½

Charlois Europoort werd in 2015 voor de derde keer in de geschiedenis kampioen van Nederland. In 2017 degradeerden de Rotterdammers, vorig jaar waren ze terug en werden ze met 7 punten achtste en nu staan ze na drie ronden al op 6 punten, wat een gedeelde eerste plaats betekent met BSG. De verslaggever vindt de ruime zege op Caïssa wel geflatteerd. Na de vorige ronden plaatsten we geen verslagen van Charlois Europoort omdat ze op de clubsite een beetje verstopt zaten. Nu weten we waar ze zitten.

 

010 tegen 020, oftewel Charlois Europoort 1 tegen Caissa Amsterdam 1. Een heuse klassieker, vroeger vaak in de eerste klasse KNSB uitgevochten, maar afgelopen zaterdag in de Meesterklasse.
De uitslag (7.5-2.5) doet een walk-over vermoeden, maar niets is minder waar: op een gegeven moment vreesde teamleider Michel (en met hem vele anderen) dat het weleens een lastig verhaal zou kunnen worden. Gelukkig heeft het schaakteam uit Rotterdam-Zuid een stuk meer veerkracht dan die verwende slapjanussen van de voetbalclub, en mede daardoor gingen de Amsterdammers toch nog met een nederlaag naar huis.
Roger, al drie seizoenen op rij in bloedvorm, stampte met wit in razend tempo GM Hans Ree (2274) van het bord. Sommigen denken aan doping, maar ingewijden weten wel beter: sinds hij een vaste vriendin heeft, speelt hij de sterren van de hemel. Geen gezuip en gesnuif meer op vrijdagavond, maar gewoon braaf op de bank Grey’s Anatomy kijken met een Radlertje 0.0 erbij.
Michel, wat minder in vorm, stond met zwart eerst heel goed tegen Michael Wunnink (2282), kwam daarna lichtelijk in paniek vertellen dat hij het verknald had, dit bleek vervolgens niet te kloppen, en uiteindelijk werd de vrede getekend.

Lees verder op de website van Charlois Europoort.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.