1B: Venlo – Spijkenisse 6½ – 3½

Venlo won ruim van Spijkenisse, dat nog puntloos is, en kwam daarmee zelf op vijftig procent. De Limburgers verloren eerder met 8½-1½ van LSG 2, dat nu samen met Zuid Limburg koploper is. Over de positie van Venlo op de ranglijst is dus niets te zeggen. Henk van Gool schreef een verslag met veel korte partijfragmenten met diagrammen, zodat ze ook zonder een bord erbij goed zijn te bekijken.

 

Venlo 1 heeft in de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse een solide 6,5-3,5 zege behaald.
Het was al snel 1-0 omdat Spijkenisse een uitvaller had. Helaas voor Venlo was het uitgerekend grootmeester Orlov die het punt cadeau kreeg. Die had misschien op een ander bord voor een nog wat florissantere score kunnen zorgen. Het algehele spelbeeld was dat beide teams op een aantal borden kansen op (groot) voordeel lieten glippen, terwijl een enkele remise stelling door Venlo werd gewonnen omdat, gezien de stand in de wedstrijd, de partij moest worden geforceerd. Het aantal gemiste kansen aan Venlose zijde is iets groter, dus is de uitslag wel terecht te noemen.
Een rondje langs de borden:
Bord 1
Bjorn Verstraate – Joep Nabuurs ½ – ½
Joep haalde niet het maximale uit zijn openingsvoordeel. Bjorn kwam terug in de partij en wist in beiderzijdige tijdnood de spies nog bijna om te draaien. Joep neutraliseerde het tegenspel bekwaam, waarna de partij in remise verzandde.

Lees verder op de website van de Venlose Schaakvereniging.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.