1A: Phildor 1847 Leeuwarden – Groninger Combinatie 2 : 5½ – 4½

Leeuwarden tegen Groningen, dat is een noordelijke derby. Nu al, in de derde ronde, zijn beide ploegen zich er wel van bewust dat die strijd dit seizoen gaat om het voorkomen van degradatie. Voor Philidor heel belangrijk, want die club heeft de laatste zestig jaar niet in de tweede klasse gespeeld. De stand, Philidor heeft twee matchpunten, is vertekend. Klasse 1A speelt namelijk met negen teams en Philidor heeft pas twee wedstrijden gespeeld.

 

De wedstrijd tegen Groninger Combinatie 2 was een belangrijke, want GC 2 is qua rating toch één van de zwakkere teams van de poule waarin Philidor 1 is ingedeeld. De uiteindelijke uitslag (5,5-4,5 winst) doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was; dat was niet echt het geval. Philidor zat de hele wedstrijd aan de goede kant van de score en de teamwinst werd op gecontroleerde wijze binnengehaald.

De wedstrijd begon met een remise tussen Jonas Hilwerda en Loek vd Hagen, een mede-jeugdtalent. Er kwam een lange reeks theorie-zetten uit (ik meen) een hoofdvariant van het Frans op het bord, waarna er volgens beide spelers blijkbaar geen muziek meer in de stelling zat.

Amir zette na een paar uur spelen op voorsprong. In de eerste ronde speelde hij niet mee (Philidor 1 heeft dit jaar 11 basisspelers, dus kan er elke ronde 1 speler vrij nemen – deze ronde was dat Jouke Algra trouwens – ), maar met zijn wedstrijdritme zit het wel snor. Hij wist de c3-siciliaan van Potze prima te ontmantelen (zie partij).

Lees verder op de website van Philidor.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.