1B: Voorschoten – Krimpen aan den IJssel 4½ – 5½

De roemruchte schaakclub Rotterdam, veelvoudig landskampioen, bestaat niet meer, maar een aantal spelers ging over naar Krimpen aan den IJssel. Onder hen de sterke meesters Rini Kuijf en Frans Cuijpers. Het team lijkt in 1A geen topper, want de verslaggever omschrijft de overwinning op Voorschoten als een stunt. Niet gek, nadat de ploeg eerder met 8½-1½ van Vianen/DVP verloor. Behoud van het eersteklasserschap lijkt het grote doel.

 

De uitwedstrijd afgelopen zaterdag 23 november is verrassend door Krimpen 1 gewonnen. Na in de vorige ronde op ons broek te hebben gekregen van Vianen/DVP, viel het deze keer wel onze kant op. Voorschoten speelde met 3 invallers maar behield de betere teamrating, zodat we bij de start van de wedstrijd zeker niet favoriet waren. Ook Krimpen kende een invaller want Diederick Casteleijn speelde een toernooi op het zonnige Malta. Michel Besseling nam zijn plaats in en deed dat zeer verdienstelijk. Maar terug naar de start van de wedstrijd. Tijdens de opening werd er meegedeeld dat er geen bemanning van de bar was, maar dat men ervoor zou zorgen dat de gasten een consumptie zouden krijgen. Die hebben we niet gezien, toch wel een smetje. Wat ben ik blij dat we als SV Krimpen een veel betere voorziening hebben.  Rini Kuijf was snel klaar met zijn partij en al vroeg werd tot remise besloten. Vlak daarna kwam Krimpen op voorsprong door een sterke overwinning van Harold van Dijk. Aan bord 2 overspeelde hij de witspeler, die zichtbaar teleurgesteld moest opgeven.

Lees verder op de website van Krimpen aan den IJssel.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.