Schaken verenigt Kanaleneiland

Schaken en vechtsport: voor velen nog een onwaarschijnlijke combinatie, maar in de Utrechtse wijk Kanaleneiland begint het al een traditie te worden. Vorig jaar organiseerde Make Your Move een individueel jeugdschaaktoernooi, dat gecombineerd werd met een taekwondo-clinic. Inmiddels zijn er al zoveel kinderen in de wijk die kunnen schaken, dat er voor het eerst een schoolschaakkampioenschap van Kanaleneiland kon worden gehouden. Dat werd gewonnen door de International School. Ook dit jaar ging bracht het evenement wijkbewoners samen in het Krachtstation, een multifunctionele locatie waar bedrijven, ateliers en horeca uit de Utrechtse wijk gevestigd zijn en dat symbool staat voor de veerkracht van Kanaleneiland.

Niet alleen de deelnemers waren Kanaleneilanders, de wijk was ook nadrukkelijk betrokken bij de organisatie. Zo werden de vechtsportclinics (kickboksen en taekwondo) verzorgd door FDC, een sportschool in Kanaleneiland. Studenten van MBO Utrecht, eveneens gevestigd in de wijk, waren aanwezig als wedstrijdleiders. Ouders en schaakdocenten uit de buurt droegen bij aan het succes van de middag door te helpen met de organisatie. Die schaakdocenten zijn overigens ook in Kanaleneiland opgeleid door schaakdocenten Anne-Marie Benschop en Bas van Esch.

Dit jaar introduceerde de organisatie een veelbelovend nieuwtje, dat soepel ingepast werd in de sportief-culturele mix: rapper en wijkbewoner Quatro (Nigel Rosalia) trad op en had speciaal voor deze gelegenheid een nummer geschreven over de betekenis die schaken en vechtsport voor hem hebben. Schaken, vechtsport en hiphop: een mix met toekomst. Zie make-your-move.nl/

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.