1A: SG Max Euwe – Wageningen 4½ – 5½

In 1A is de stand onoverzichtelijk, omdat er iedere ronde een team vrij is. Paul Keres is wel de overtuigende koploper met vier overwinningen, nota bene tegen de nummers twee tot en met vijf van dit moment! Wageningen won voor de tweede keer met 5½-4½ en dat was ook dezelfde score die het vorig seizoen boekte tegen ditzelfde team, ook in Enschede. Het gebeurde nu op de verjaardag van Jan Timman. Ook Yochanan Afek vierde een soort verjaardag, schreef hij op Facebook. Vorig jaar bij deze wedstrijd presenteerde hij zijn boek Practical Chess Beauty. Timman en Afek wonnen beiden. Hieronder een kort verslag.

 

Het eerste heeft Jan Timman een mooi cadeau bezorgd voor zijn 68e verjaardag. Tegen SG Max Euwe werd met 5½-4½ gewonnen. De jarige job trakteerde in Enschede zelf ook op een punt.

Timman bewees maar weer eens zijn grootmeesterlijke klasse en wees daarmee zijn team de goede weg. Yochanan Afek werd geconfronteerd met een op het oog gevaarlijk torenoffer. Hij hield het hoofd echter koel en de tegenstander zag het materiaal niet meer terug. Toen ook Bert Torn en Arjen van Herwaarden wisten te winnen, zag het er goed uit. Ondanks de comfortabele 4-0 voorsprong waren de Wageningers er echter nog niet gerust op. Dat bleek terecht, want nederlagen van Fred Jonker, Erwin Oorebeek en Jeroen Franssen maakten de match weer spannend.

Lees verder op de site van schaakvereniging Wageningen.

 

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.