1B: LSG 2 – Voorschoten 4 – 6

Een verrassing in 1B: koploper LSG 2 verloor van de nummer acht Voorschoten. Daardoor gaat Zuid Limburg nu alleen aan de leiding met 8 punten. Daarachter LSG met 6 punten en dan maar liefst vijf ploegen met 4 punten. Dat Voorschoten met deze overwinning de degradatiezone verlaat is dan ook te optimistisch gezegd, maar lekker is het wel.

 

Het was Super Saturday in de KNSB! Het eerste en het tweede kwamen allebei uit tegen LSG-teams (resp. 2 en 5) en het derde moest naar Delft. En wat dacht je? Zes matchpunten, waarmee het tweede en derde allebei koploper zijn geworden en het eerste weer terug is in de middenmoot, uiteraard op weg naar het linkerrijtje. Dat belooft wat voor 2020.

Hoe Voorschoten 2 en 3 precies gevaren zijn zullen ze zelf wel laten weten, ik kan hier in elk geval vertellen dat de zege van het eerste tiental volkomen verdiend was. Niet alleen qua bordpunten, maar ook als je alle plussen en minnen tegen elkaar wegstreept. Want het zij toegegeven, niet alle partijen waren even rechtlijnig.

Maar dat gold in elk geval niet voor de partij van Peter tegen Eelke Wiersma. Na zo’n anderhalf uur spelen kwam hij melden dat hij een remisevoorstel had gekregen en wat hij daarmee moest. Dit leek mij typisch een gevalletje van scorebordjournalistiek te worden.

Lees verder op de website van Voorschoten.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.