Groninger Combinatie – Charlois Europoort 3 – 7

Charlois Europoort is na vier ronden de enigszins verrassende koploper, vrijwel gelijk met BSG. Landskampioen in 2015, gedegradeerd in 2017, terug in 2019, maar wel met een achtste plaats. De reis naar Groningen vonden ze ver, maar de reis van Groningers naar de Randstad is even ver. En Charlois heeft een paar Belgen in het team, voor hen was het een internationale wereldreis. Is Charlois nu kampioenskandidaat? In elk geval geen degradatiekandidaat, zoals vorig seizoen.

“Wat een klote-end”, verzuchtten meerdere Rotterdammers, nadat ze halfgaar aangekomen waren in het verre en barre Groningen. “Amai”, antwoordden meerdere Belgen vervolgens, “wat zeurt Ge nou.” Ik spreek geen Belgisch, maar volgens mij betekent het dat België nog verder van Groningen afligt dan Rotterdam-Zuid, en dat de Nederlanders daarom niets te klagen hadden.
Met uitzondering van ondergetekende en de sterspeler van het team, die bij elkaar in de auto zaten, kwam iedereen echter op tijd aan in de meest afgelegen nederzetting van het land. Kambiz, die eigenlijk niet kon, had zich toch nog opgeofferd na de afzegging van Robin, die zogenaamd moest werken. Ja ja, en ik ben geen profvoetballer geworden vanwege een knieblessure…
Als eerste klaar was Michel tegen Jasper Geurink (2293). Onze captain, die zich niet helemaal lekker voelde, besloot snel een gelijkstaand eindspel in te gaan, wat niet lang daarna in remise eindigde.
Niet lang daarna was het de beurt aan Sebastian om de vrede te tekenen, dit keer tegen Erik Hoeksema (2350). Ik zeg dit keer, omdat Sebastian tot nu toe al zijn partijen remise heeft gespeeld. Lijkt me duidelijk waar hij de volgende keer neergezet moet worden: bord 1 met zwart tegen GM.
Of misschien wat peper in z’n ****, want remise na 23 zetten is wel erg snel.

Lees verder op de website van Charlois Europoort.

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.