Liveblog met Erik Hoeksema op het Schaakfestival

IM Erik Hoeksema neemt tijdens het Schaakfestival dagelijks het liveblog onder zijn hoede. Dit dagelijkse blog – te zien op de (nieuwe) website van het Schaakfestival – voorziet de bezoeker van de site van duiding, analyse en commentaar van de partijen van die dag, alsmede een sfeerimpressie op z’n tijd. Hoeksema is een begrip in de Groningse schaakwereld. Hij was jarenlang het gezicht van de wekelijkse schaakcolumn van het Dagblad van het Noorden. Hoeksema behaalde in 1991 de Meestertitel en werd in totaal 16 (!) keer NOSBO-kampioen. Drie keer haalde hij de finale van het NK Schaken.

Hoekie is geboren in Baflo, maar woont in de stad Groningen, waar hij sinds jaar en dag vaste kracht is van het eerste team van de Groninger Combinatie. Hij is ook een verdienstelijk bridger en dammer. In 2005 verbeterde hij het wereldrecord Denksportsimultaan: hij speelde 92 schaak- en dampartijen en haalde een score van 80 procent.

In het liveblog zullen we u met behulp van foto’s en diagrammen wijzen op de cruciale, spannende en grappige momenten. We richten ons in de eerste plaats op de partijen in de A-groep en na kerst op de University Challenge, al komen de andere groepen ongetwijfeld ook aan bod. Hoeksema zal bij het blog ondersteunt worden door afwisselend FM Renze Rietveld, Govert Pellikaan, Jorik Jonker en Benno de Jongh.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.