2C: Messemaker 1847 – Schaakmat Westland 5½ – 2½

Klasse 2C heeft een nieuwe koploper, wat overigens na vier ronden niet zo vreemd is. De oude koploper VAS, die drie keer met 5-3 won, verloor nu met 4½-3½ van Sopsweps’29, dat overigens van Amsterdam naar Hilversum is verhuisd. Messemaker 1847 profiteerde en nam dankzij een degelijke overwinning, zonder individuele nederlaag, de leiding over. De ploeg uit Gouda heeft 7 punten, er staan drie ploegen op 6 punten.

 

Voor schaakclub Messemaker was de vierde KNSB-zaterdag een hele mooie wedstrijddag. Het tweede team won met een monsterscore van 7,5-0,5 van het toch niet zwakke Promotie. Ondertussen wist team 1 ook zonder een individuele nederlaag regelmatig te winnen van Schaakmat Westland.

Peter Ypma opende de score nadat zijn tegenstander in een lastige stelling met weinig tijd blunderde. Als tweede was Erik klaar. Hij had in de opening een geïsoleerde dubbelpion op c2 en c3 opgelopen. Het resultaat was dat hij zijn koning op d2 moest gebruiken om zijn pionnen te dekken. Ik vond het er positioneel niet uitzien (en dat zegt wat!) maar de dames waren van het bord en zoals de partij ging, kreeg Erik genoeg spel om remise te houden. Ook Ben haalde een remise. Ik vermoed dat hij in het middenspel minder stond, maar in het eindspel had er ook meer in gezeten. Vervolgens liet Wim weer een partij zien waarmee duidelijk wordt dat hij veel meer van het schaakspel begrijpt dan ik doe.

Lees verder op de website van Messemaker 1847.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.