Schaaknovelle (Stefan Zweig) vanaf 15 januari weer te zien

Wegens succes is de voorstelling Schaaknovelle vanaf 15 januari weer twee weken te zien in ons theater! Mocht u het gemist hebben, dus een nieuwe kans!

Grafisch ontwerp: Hans Swaep

‘Raadselachtige psychologische zaken hebben iets verontrustends’, zei Stefan Zweig (1881-1942) ooit. Zo’n raadselachtige kwestie was voor hem de plotseling op een schip opduikende tegenstander van een groot schaakmeester. Als gevangene van de Gestapo heeft deze tegenstander zich met behulp van een boekje en zelfgemaakte stukken ontwikkeld tot meesterschaker.

Maar hij is daar niet zonder schade van afgekomen. Het voortdurende schaken tegen zichzelf heeft een gespletenheid van het bewustzijn veroorzaakt die noodlottige gevolgen kan hebben. In de partij tegen de wereldkampioen Mirko Czentovic kan de kortsluiting dan ook ieder moment toeslaan.

Een meesterwerk van Stefan Zweig, als vanouds bewerkt door Manon Barthels en gespeeld door Bob Schwarze die de spanning zo weet op te voeren, dat je de stoppen in het hoofd van Dr B. hoort knetteren, met alle gevolgen van dien.
Website

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.