Schaaksite.nl bestaat 10 jaar

Wij zijn sinds enige tijd officieel 10 jaar in de lucht. Tijd om even bij stil te staan….

In 2009 zijn we begonnen met het opzetten van de Schaaksite. Van begin af aan was duidelijk dat het een actuele site moest worden én de site leuk moest zijn voor zowel de startende als de gevorderde schaker. Om dit realiseren heb ik eind 2009 / begin 2010 diverse personen die actief waren op schaakgebied benaderd om samen de redactie te vormen. Vanaf de start van de Schaaksite zijn Teun Koorevaar, Herman Grooten en Dimitri Reinderman betrokken bij de website en publiceren zij regelmatig allerlei fraaie verslagen, analyses en schaakverhalen. Vrij snel na het verschijnen van de eerste webpagina’s trad Johan Hut toe tot het redactieteam. Na enige tijd kwam Lennart Ootes als webmaster ons helpen. Al met al een mooi team zou ik zeggen.

Volgens mij zijn we in de opzet geslaagd om een actuele in de lucht te houden. De afgelopen tien jaar zijn gevlogen, wij hopen ook de komende jaren de schaakliefhebber te kunnen boeien met een interessante website. Op naar 2030 dus!

6 Reacties

 1. Avatar
  fritssnijders 19 januari 2020

  Inderdaad een felicitatie waard! Als “gewone” schaker met een bescheiden Elo breng ik toch veel tijd door met het lezen van de bijdragen en het naspelen/ live volgen van partijen. Hopelijk kunnen we nog heel lang blijven genieten van alles. En ja dus>>>Jaap heeft gelijk: doe wat want het zou zonde zijn als dit verdwijnt

 2. Avatar
  HaBo 20 januari 2020

  De bijdrage van schaaksite aan het Nederlandse schaakleven is zinvol, juist vanwege die mix van reacties van professionals en liefhebbers. Journalisten kunnen er vaak wat mee, om te gebruiken of tegen af te zetten. 10 jaar: gefeliciteerd.

 3. Avatar
  Alex 20 januari 2020

  Van harte gefeliciteerd. Op naar de volgende 10 jaar.

  En ja een donatie is zeker op zijn plaats 🙂

 4. Avatar
  schakeraad 20 januari 2020

  Bedankt en gefeliciteerd initiatiefnemers van Schaaksite en alle medewerkers!

  Zonder jullie zou mijn schaakwereld een stuk saaier zijn. Ik hoop jullie nog lange tijd aan te treffen hier.

 5. Avatar
  Bert Hollander 22 januari 2020

  Gefeliciteerd! Tien jaar lang zo een site kunnen onderhouden is niet evident, en ik heb dan ook weer eens een steentje bijgedragen in de hoop dat we er nog lang van mogen genieten.

 6. Avatar
  Jan Willem Duijzer 23 januari 2020

  Een site als tpo.nl (the post online) vraagt om een vrijwillige donatie van €4,- per maand.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.