Roelof Kroon, schaakvrijwilliger van het jaar

Roelof Kroon uit Ten Boer is door de KNSB gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Donderdagavond werd Roelof verrast toen hij een kopje koffie wilde drinken met zijn vriend Peter Koning bij het denksportcentrum. Dit omdat er een aantal partijen van zaterdag vooruitgespeeld werden. Hij had al gauw door dat er ook iets anders op het programma stond. Dat gevoel krijg je als je veel familieleden ziet, je vrienden van de Spassky’s, jeugdleden en ouders van de schaakclub Ten Boer er zijn. Het was druk in het denksportcentrum.

Veel sprekers, als eerste gastheer Govert Pellikaan. Peter Koning noemde vervolgens op waarmee Roelof op schaakgebied zijn tijd vult. De uitgebreide opsomming kunt u binnenkort bij de KNSB vinden. Daarna werd door schaakambassadeur Stomphorst de oorkonde en de bloemen overhandigd. Omdat Peter het gras voor zijn voeten had weg gemaaid kon hij kort blijven. Eén van de redenen om juist Roelof te kiezen was gelegen in het feit dat hij voor alle jeugdactiviteiten ook de samenwerking met de FSB heeft gezocht. De GP’s van NOSBO en FSB zijn op elkaar afgestemd, in de Noordelijke Jeugd Competitie doen NOSBO en FSB-teams mee en in het Jeugdschaak Noord Talententeam zitten NOSBO en FSB spelers.

En als Roelof dacht daarmee klaar te zijn dan vergiste hij zich. De Spassky’s (in tweevoud), de school, de schaakouders en de schaakkinderen wilden allemaal Roelof in het verdiende zonnetje zetten. Tot slot had de Groninger Combinatie een grote slagroomtaart geregeld, maar ze moesten constateren dat die bij lange na niet groot genoeg was voor alle aanwezigen.

In zijn dankwoord bedankte Roelof zijn karakter getrouw al die mensen die het hem mogelijk hadden gemaakt om zoveel werk te verzetten. Zonder hulp is dit niet mogelijk.

Als u op de foto klikt kunt u de foto’s van Harrie Gielen bekijken.

 

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.