1A: Philidor 1847 – HWP Haarlem 5 – 5

HWP ging verzwakt naar Leeuwarden en Philidor rook bloed, maar het werd toch een gelijkspel. Toch zijn de Friezen tevreden. Ze begonnen het seizoen slecht, maar hebben nu drie matchpunten. Omdat deze klasse slechts negen teams heeft, lijkt lijfsbehoud met dit punt al ietsje dichterbij te zijn gekomen.

 

 

Het Witte Paard uit Haarlem was vooraf bestempeld als een van de lastigere tegenstanders, maar eigenlijk viel het wel mee zaterdag. Sterker nog, dit was een buitenkansje om twee punten te pakken. HWP had namelijk twee (toch beduidend zwakkere) invallers aan borden 4 en 6 opgesteld. Helaas voor ons vervulden zij hun plicht en haalden beiden een remise.

De wedstrijd tegen HWP was ook een weerzien met oud Philidorspeler Babak Tondivar. Van 1992 tot 2012 speelde hij 132 partijen voor het eerste team met een scoringspercentage van 58%. Dat is een indrukwekkende score, zeker als je beseft dat hij vooral aan de hogere borden zat… Ook vandaag won Babak, jammer genoeg voor ons zat hij aan de verkeerde kant van het bord en trakteerde hij Eddie op een nederlaag.

Toch zag het er lang wel goed uit. Amir stond al gauw erg prettig, Jonas kreeg dezelfde opening als in de bekerwedstrijd tegen LOS op het bord en leek ook nu sterke druk op de zwarte vesting te hebben. De rest van de partijen stonden soms wat minder, soms wat beter maar in ieder geval binnen de remisemarge.

Amir won inderdaad een stuk en daarmee ook de partij:

Lees verder op de website van Philidor Leeuwarden. Een verslag met partijfragmenten.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.