1A: Kennemer Combinatie 2 – Paul Keres 3½ – 6½

Paul Keres speelt al langer in de eerste klasse dan dat sommige van de huidige spelers oud zijn. Daar kan nu wel eens verandering in komen. Nadat ze door alle concurrenten al gedoodverfde favoriet waren genoemd, zeggen de Utrechters het nu ook zelf. Ze staan bovenaan en hebben de nummers twee, drie, vier en vijf al tegen zich gehad en verslagen. Kleine kanttekening bij de stand: de nummers drie en vier hebben een wedstrijd minder gespeeld. Caïssa-Eenhoorn zou net als Zukertort Amstelveen op twee punten achterstand kunnen komen. Een verslag van Niels Ondersteijn.

 

Hier beoordeelde ik mijn stelling als zeer impotent en het enige wat wit kan doen is: staan. En loeren naar rattenkansen uiteraard, het is tenslotte ons jaar!

Aldus onze topscoorder Jan Breukelman die, gewapend met zijn rattenshirt, weer won en op 5 uit 5 kwam.
Volgens de Chinese astrologie is op 25 januari 2020 het Jaar van de Rat begonnen. Het jaar van de Rat kenmerkt zich door vernieuwing.

“Volgens de legende was de Rat de eerste die verscheen toen Boeddha alle dieren bij zich riep. De Rat is altijd enthousiast en nieuwsgierig en enorm opportunistisch. Het jaar van de Rat is niet alleen het eerste jaar van een nieuwe cyclus, het is ook de start van vernieuwing en vooruitgang. Ratjaren zijn pioniersjaren, op allerlei vlak kunnen we vernieuwing verwachten die allerlei aspecten van ons leven zullen beïnvloeden.”

Vernieuwing in 2020 dus! Dat kan geen toeval zijn omdat PK1 al jarenlang (langer dan sommige PK1-spelers oud zijn) in de eerste klasse speelt. In het Jaar van de Rat begon Paul Keres 1 fier bovenaan met 4 uit 4 en op papier alle lastige concurrenten al achter de rug. We kunnen alleen nog van onszelf verliezen. Dé uitgelezen kans om voor het eerst in de historie van onze club te gaan promoveren naar de Meesterklasse.

Lees verder op de website van Paul Keres.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.