1A: Zukertort Amstelveen – SG Max Euwe 8½ – 1½

Natuurlijk kan topfavoriet Paul Keres in 1A in de resterende ronden een steekje laten vallen. Zukertort Amstelveen blijft dus alert en won ruim van Max Euwe uit Enschede. Caïssa-Eenhoorn heeft nog twee punten minder dan Amstelveen, maar een wedstrijd minder gespeeld en blijft dus ook  naar Paul Keres loeren. Onder het verslag van Piet Peelen ziet u ook verslagen van de nederlaag van Amstelveen 2 tegen Sopsweps’29 en de overwinning van Amstelveen 3 op Spijkenisse.

 

Op een warme regenachtige eerste februaridag speelde Zukertort nog niet in het nieuwe clubgebouw, maar in ‘t Open Hof. Een echt wijkcentrum, met een bejaarde dame die voor de koffie zorgde voor slechts 1,20 per kopje. De deur naar de speelzaal piepte. Tatatoernooidirecteur Jeroen van den Berg zat er het dichtste bij en sprak de wijze woorden: “Dat is de charme van een oud gebouw! Je moet je er gewoon niet aan storen.” Onze gasten waren SG Max Euwe, SOPSWEPS’29, Spijkenisse en wedstrijdleider Frans Peeters. Erelid Wouter Simonis complimenteerde hem: “Al om 12 uur present en behulpzaam met de zaal inrichten en klokken instellen. Tijdens de wedstrijd zeer alert en altijd meteen aanwezig om de uitslag te vragen als een partij was afgelopen. De koningen zette hij op het bord om de uitslag zichtbaar te maken en het wedstrijdformulier werkt hij meteen bij.” Ook maakte hij tussendoor nog fraaie foto’s die mij hielpen met dit verslag en waarvan één de competitiemailing opsiert!

De Enschedeërs hebben een sterke selectie en zijn een ervaren en geduchte tegenstander. Dit seizoen gaat moeizaam en ze misten twee sterke spelers en moesten een zieke vervangen.

De tegenstander van Sybolt opende zeer aanvallend en zijn antwoord had ik nog nooit gezien. De nodige stukken werden ontwikkeld en een paard geruild. We kijken mee als Sybolt met een prachtige krachtzet de partij in zijn voordeel beslist!

Paul Bierenbroodspot speelde vroeger bij ons in de meesterklasse. Hij offerde een centrumpion in de stijl van het romantische schaak.

Lees verder op de website van Zukertort Amstelveen.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.