1B: Voorschoten – Spijkenisse 6½ – 3½

In 1B heeft Zuid Limburg maar liefst vier punten voorsprong op vier gedeelde nummers twee. De Limburgers hebben drie daarvan al verslagen en zijn dus topfavoriet. Alleen Vianen/DVP kan in de onderlinge wedstrijd deze klasse nog spannend maken. Voorschoten is ook een van de vier achtervolgers. De ploeg won vrij ruim van Spijkenisse, dat nog puntloos is. Een verslag van Sander Hilarius, die als persoonlijke Eerste Grondwet heeft: “Geweld lost alles op.”

 

Het was een zaal vol Spijkenissenaren afgelopen zaterdag in De Werf. Ons eerste team speelde tegen Spijkenisse 1 en ook beide tweede teams kwamen tegen elkaar uit. Een massakamp dus waarin uiteindelijk Voorschoten er met alle punten vandoor ging. En omdat aan het eind van de middag bleek dat ook het derde had gewonnen, kunnen we nu voor de tweede keer achter elkaar 6 uit 3 in de KNSB-competitie noteren. Lijkt me best iets om een gewoonte van te maken.

Op papier zou Spijkenisse 1 verslagen moeten kunnen worden door ons eerste. Zij stonden met nul punten onderaan en dat geeft toch wel een soort van indicatie over hun speelkracht zou je zeggen. Maar dat is toch deels een denkfout. Elk team dat in de Eerste klasse speelt is een sterk team en winnen moet je toch altijd eerst maar even doen. Bovendien hadden ze maar één keer met grote cijfers verloren en waren de rest van hun uitslagen toch heel beschaafd.Alleen geen matchpunten. Als dat elke keer zo gegaan is als tegen ons dan weet ik wel waaraan dat ligt: ze pakken hun kansen niet. Want wij wonnen dan wel 6,5-3,5, maar dat waren wel wat meer punten dan we eigenlijk verdienden.

Onze start was formidabel. David speelde een prima partij. Hij kwam beter uit de opening en verraste toen zijn tegenstander met een paardschijnoffer. Niet dat dat nou direct de allerbeste zet was, maar zeker wel de leukste en het zette de zwartspeler in elk geval stevig aan het denken.

Lees verder op de website van SV Voorschoten.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.