Van Foreest verdedigt titel met verve

Lucas wint, net als vorig jaar, het Qonnected Rapid evenement in Hardenberg. Als schaken oorlog was dan kon men spreken van een invasie van Oosterburen afgelopen zaterdag in Zalencentrum Mulder. De sterke Duitse delegatie probeerde tevergeefs om de opmars van het Nederlandse jeugdtalent een halt toe te roepen. De hoofdgroep bestond uit zeven titelhouders waarvan zes spelers het toernooi al eens wonnen. Er ontstond een boeiende, maar niet zo’n hele spannende strijd. ”Ik won vrij snel een aantal partijen waardoor ik enkele remises kon toestaan”, aldus Lucas, de wereldkampioen snelschaken bij de junioren. Voormalig toernooi winnaars Hing Ting Lai uit Amsterdammer en Ilja Schneider uit Hannover bezetten de overige ereplekken. Vladimir Epishin kon na zijn nachtelijke treinreis geen potten breken. Nadat hij ook nog eens in remisestelling door de klok ging, was hij niet te benijden en minder aimabel. De 47e editie van het Qonnected schaaktoernooi telde achtennegentig deelnemers, waaronder tien vrouwen. Het ruime deelnemersveld bewijst dat de aantrekkingskracht van deze variant nog altijd sterk voelbaar is. Ook deze 2020 editie stond weer bol van emotie, bizarre ontknopingen en onbedoelde stukoffers. Namens de organisatie, in handen van Schaakvereniging Hardenberg, bedanken we hierbij de deelnemers voor hun enthousiasme en sportiviteit.

bezoek de website voor foto’s en uitslagen sv-hardenberg.nl/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.