Snelschaakmatch Hing Ting Lai tegen Jan Smeets op zondag 24 mei

Op zondag 24 mei a.s. speelt Amsterdams sterkste snelschaker Hing Ting Lai zijn jaarlijkse snelschaakmatch tegen een nationale topper. Ditmaal heeft de organisatie niemand minder dan GM Jan Smeets weten te strikken. Jan schaakt niet zo heel veel meer, maar dat hij nog steeds een zeer sterke schaker is bewees hij in december vorig jaar, toen hij in Amstelveen Nederlands kampioen rapidschaak werd. Tevens speelde hij in januari dit jaar nog mee in de Challenger-groep van het Tatatoernooi.
In de side match hebben we voor het eerst een echte grootmeester: Erik van den Doel. Hij gaat het opnemen tegen IM Robby Kevlishvili, die momenteel in het Amerikaanse St. Louis studeert. Het belooft een interessante match te worden. Wat klassieke rating betreft heeft Erik meer dan 100 punten in de plus (2583 tegen 2476), maar met blitz is het precies omgekeerd: 2564 voor Robby tegen 2468 voor Erik.
Gespeeld wordt vanaf 13.00 uur in Café De Laurierboom, Laurierstraat 76. In beide matches gaat het om 30 partijen van 3 minuten + 2 seconden increment per zet. Publiek van harte welkom, komt dat zien!

Persbericht snelschaakmatch

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.