Utrechtse Meesters, verslag ronde 2

We schrijven pas de tweede ronde, maar het toernooi begint al aardig te blenden in de Keresiaanse donderdagavond. Vanaf de interne zien we de spelers in de glazen kuip zitten en nemen een kijkje als we zelf zetvrij zijn. Marc in de zaal achter een laptop (zonder zijn chief ditmaal), Twan die in alle rust de verwikkelingen bij Nargiz volgt, Eric in de interne (met een spectaculaire partij): het zijn reeds vertrouwde beelden.

Wie na alle beslissingen in de vorige ronde nu tactische remises verwachtte, had fout gedacht. Misschien werkt dat anders bij tweewekelijkse rondes; energie sparen is in ieder geval niet nodig. Om een norm te halen moet er sowieso flink gescoord worden. En zulks gebeurde! Een -politiek incorrect geformuleerd- witte suprematie liet zwart met lege handen achter.

Leuke partijen, waardig nagespeeld te worden en als dat dan ook nog met zingeving begeleid wordt zijn we helemaal gelukkig. We hebben ons weer van deskundig commentaar weten te voorzien. Mykhailo en Xander lichten hun overpeinzingen zelf toe, Dirk neemt twee partijen voor zijn rekening en de laatste, ondertussen grootmeesterlijke, notities zijn van Hugo. Foto’s van de vorige ronde zijn van René Olthof (ze zijn nu op, René). lees verder…

Partijen in de viewer:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.