Charlois Europoort – BSG 5½ – 4½

Charlois Europoort en BSG wonnen allebei hun eerste vijf wedstrijden. De onderlinge wedstrijd van zaterdag zou je dus de kampioenswedstrijd kunnen noemen. Maar het is nog lang niet afgelopen. Charlois staat dankzij deze overwinning op 12, BSG en MuConsult Apeldoorn op 10. Bijzonder: Apeldoorn ontmoet beide andere ploegen nog! Charlois ontmoet ook nog En Passant en Kennemer Combinatie en heeft dus nog een loodzwaar programma. Omdat geen van beide ploegen tot nu toe een verslag op hun clubsite heeft gezet, geef ik hier alvast mijn korte verslag in De Gooi- en Eemlander. Hopelijk later meer.

 

Een teleurstelling, maar het blijft spannend tot het einde. Zo reageerde de Bussumse teamleider Thomas Willemze op de krappe nederlaag van BSG in de topper tegen Charlois Europoort. In Rotterdam won de thuisploeg met het kleinst mogelijke verschil: 5,5-4,5.

BSG en Charlois stonden na vijf van de negen ronden met de maximale score samen bovenaan. Logischerwijs verschenen beide ploegen op volle oorlogssterkte aan de start. Er gingen dingen goed voor BSG, zoals een snelle overwinning van Robert Ris en een makkelijke overwinning van Jesus Garrido Dominguez. Er waren ook tegenvallers, zoals dat de Rotterdammers Erik van den Doel op een laag bord hadden gezet, waartegen Lars Ootes niet bestand was. Willemze: ,,We waren aan elkaar gewaagd, het was typisch een 5,5-4,5-wedstrijd. Het leek er lange tijd op dat het een gelijkspel zou worden.’’

De wedstrijd was net zo spannend als de hele competitie. Met nog drie ronden te gaan heeft Charlois met twee punten voorsprong wel de beste papieren, maar Apeldoorn zit naast BSG ook op het vinkentouw en krijgt beide ploegen nog tegen zich. En Passant is uitgeschakeld voor de titel, maar is sterk genoeg om de nummers één en twee nog punten af te snoepen. Willemze: ,,Het publiek is de grote winnaar.’’

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.