LSG IntelliMagic – Kennemer Combinatie 7 – 3

LSG IntelliMagic was na vijf ronden op papier degradatiekandidaat, maar dat was natuurlijk ondenkbaar voor de kampioen van de afgelopen twee seizoenen. Het programma, met de nummers negen en tien nog voor de boeg, was hoopgevend. In deze ronde versloeg LSG echter al het zeer sterke Kennemer Combinatie. Aan degradatie zullen ze niet meer denken en een plaats in het linker rijtje is nog heel goed mogelijk. Een mooi verslag van Edwin van Haastert op de LSG-site met analyses en een leuk filmpje van Wouter Spoelman die met diverse spandoeken wordt aangemoedigd.

 

Het heeft ene tijdje geduurd. Na de 4-6 overwinning tegen Groningen volgde een teleurstellende reeks waardoor de prolongatie van de titel al vrij snel uit beeld was. Het gelijkspel tegen En Passant was al een stapje in de goede richting en afgelopen zaterdag was het dan weer eens zover. Met en 7-3 winst tegen een zeer sterk Kennemer Combinatie lieten we zien dat we het nog steeds konden.

De voortekenen waren niet extreem gunstig. Ruim voor de wedstrijd nam Loek van Wely contact op om vooruit te kunnen spelen omdat hij dit weekend ook voor zijn Duitse club voor de beker zou moeten uitkomen. Onze politicus heeft niet zo veel tijd meer om te schaken (gezin en werk) en wil de weekenden dus graag optimaal benutten. Normaal zijn we geen groot voorstander van vooruitspelen (tijd om het af te schaffen?) maar in dit geval wilde we wel een uitzondering maken omdat Jan en Predrag voor dezelfde club – Solingen – in Duitsland spelen. Tijdens het Noteboom toernooi hebben beide kemphanen dus gevluggerd om de kleur en vervolgens een vrij bloedeloze remise gespeeld waardoor we de wedstrijd begonnen met een ½-½ tussenstand.

Lees verder op de website van LSG.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.