HWP Sas van Gent – HMC Den Bosch 4½ – 5½

HMC Den Bosch was enigszins in degradatiegevaar, maar dat is nu definitief afgewend. Statistisch misschien niet, maar voor een degradatiescenario moet je wel heel vreemde uitslagen invullen. Het Witte Paard moet zich nu wel zorgen maken, maar krijgt tegen Groninger Combinatie nog een rechtstreeks duel om de achtste plaats. HMC komt uit Brabant, de provincie die in Nederland als eerste ernstig te maken had met het coronavirus. Wat betekende dat voor deze wedstrijd? Wat betekent dat trouwens voor de rest van de competitie? Een kort verslag van Twan Burg.

 

De ernst van het Corona-virus is nog niet bij iedereen doorgedrongen. Partijen van Brabanders mogen achteraf gespeeld worden als ze zich niet goed voelden. Gelukkig voelde iedereen zich kiplekker we gingen we op pad richting Zeeland om Sas van Gent voor de 9de keer op rij te verslaan. Het werd een geruisloze 5.5-4.5, voor de 4de keer op rij. De uitslag doet een spannende strijd vermoeden, maar vanwege het wedstrijdverloop was het een comfortabele overwinning.

De westrijdleider geeft aan dat dit weleens de laatste wedstrijd van het seizoen zou kunnen zijn. Inmiddels is bekend dat in ieder geval de 7de ronde uitgesteld wordt. Dit betekent geen thuiswedstrijd voor HMC op 28 maart! Handenschudden is niet verplicht. De meeste spelers besluiten dat het respecteren van de tegenstander belangrijker is dan het verder indammen van het virus.

Martin begint solide met een remise tegen de gevaarlijke Piceu. Tien minuten later zet Siem al het eerste volle punt op het scorebord. De Belgen lijken hem goed te liggen. Ikonnikov is zeer lastig te verslaan en dat zag Martijn ook in, dus remise. Rob had een lekker potje tegen Hans Groffen. Dit is de eindstelling:

Lees verder op de website van HMC Den Bosch.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.