Lichess teambattle: geen maat op Apeldoorn

Afgelopen zondag organiseerde Groninger Combinatie weer een Lichess teambattle. Het werd een spetterende ‘one-team-show’ door het team van Apeldoorn. Xamax2000, erwinlami, FirstKnight, YgeJaenisch en MeneerMandje legden beslag op de individuele 1e 5 plaatsen op de eindranglijst! Met bijna 200 punten voorsprong op LOS, hun kopman Kjjl werd netjes 6e, dat op zijn beurt afgetekend beter was dan GC.

Daaronder bleek het erg spannend tot het laatste moment, toen als een duveltje uit een doosje Woerden nog net SISSA voorbij stak, en met 2 (!!) puntjes voorsprong 4e werd. Daarachter op een tiental puntjes KiNG, zesde dus.

Voor plek 7 en 8 weer een onderlinge strijd, ditmaal tussen Paul Keres en Caïssa Amsterdam. Een nek-aan-nek-strijd die met 3 punten in het voordeel van Keres werd beslecht.

Onderaan Spijkenisse, dat net iets te kort kwam in het geweld, en ESG, dat ingevlogen GMJohanDerksen net iets te vroeg zag gaan uitbuiken in Grolloo.

Met bijna 150 spelers en vele mooie onderlinge teamrivaliteiten was het een geslaagde avond. Volgende week gaan we weer, teams kunnen zich via Lichess bij GroningerCombinatie melden, of gewoon even mailen.

1 Reactie

  1. Avatar
    Govert Pellikaan 31 maart 2020

    Komende week zijn ook De Stukkenjagers van de partij. En we hebben een extra teambattle voor de clubs die niet in de eerste passen, waar de 1e 5 scores tellen. Dus ook voor wat kleinere clubs interessant. Wil je graag meedoen, laat het ajb een beetje bijtijds weten, vorige week was het schuiven en combineren op zondag…

    Teambattle meedoen mailtje

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.