We gaan starten met de Schaaksite-academie (*Update)

Het is 2020. Dit jaar vergeten wij niet snel meer. Schaaktoernooien, competities en andere evenementen zijn gestopt of uitgesteld. Medewerkers van bedrijven en scholieren werken vanuit huis. Dankzij Internet is veel mogelijk.

Gelet hierop hebben wij besloten om binnenkort online schaaktrainingen te gaan verzorgen. Wij gaan dus starten met de Schaaksite-academie. Via een internetbrowser of een tablet kunnen schaakliefhebbers deelnemen aan deze trainingen.

Dimitri Reinderman en Herman Grooten gaan de trainingen verzorgen. Elke serie trainingen bestaat uit 3, 4 of 5 sessies. Per sessie gaan we uit van 1½ uur. De tijdstippen waarop de trainingen worden gegeven worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. Bij de trainingen wordt rekening gehouden met de sterkte van de deelnemers. Dankzij de mogelijkheden van het Internet kunnen we de kosten beperkt houden tot 10 euro per sessie, waarbij we uitgaan van minimaal 10 deelnemers.

Groep C: Rating tussen 1500 en 1800 (Herman)
Groep B: Rating tussen 1800 en 2000 (Herman en/of Dimitri)
Groep A: Rating vanaf 2000 (Dimitri)

De afgelopen jaren hebben wij heel wat series op Schaaksite gepubliceerd (zoals “Begrijp wat u doet” of “Eindspelfinesses”). Deze kunnen ook tijdens de cursussen besproken worden. Het is ook mogelijk om tijdens de training een bepaald thema te bespreken. Vragen over de Schaaksite-academie? Stuur even een mailtje aan
academieschaaksite@gmail.com.

Inschrijven is mogelijk via onderstaand formulier

1 Reactie

  1. Avatar
    Pieter Priems 15 april 2020

    Ik ben benieuwd naar de software die je ervoor gebruikt. Bij De Drie Torens ben ik ook bezig om een training mogelijk te maken. Wij hebben gekeken naar Hangouts en Meet.Jit.si. Beide hebben wel voorkeuren voor je browser,  ze hebben niet alle functionaliteit bij bijvoorbeeld Safari.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.