Schaakstad Apeldoorn pakt titel terug

Nu alle fysieke schaakwedstrijden zijn afgelast vanwege het virus, restte er maar één logische stap: online schaken. Recentelijk is ook de KNSB-competitie afgelast en omdat mensen nog wel willen blijven schaken zijn ze overgestapt naar het online schaken. De teambattle op zondagavond is een mooi initiatief van Govert Pellikaan dat de reguliere KNSB-competitie lijkt te gaan vervangen. Steeds meer teams haken aan en het wordt elke week sterker. Na de eerste twee keer werd zelfs besloten om een soort 2e klasse toe te voegen, en te werken met promotie en degradatie. Ook met Schaakstad Apeldoorn zijn we met online initiatieven bezig zoals je kunt zien op schaakweek.nl. Interessant voor lezers die geen binding hebben met Schaakstad Apeldoorn: op zaterdagavond hebben we een snelschaak arena voor iedereen.

Nadat we de tweede teambattle op 29 maart ruim had gewonnen, waren we matig opgekomen op 5 april wat goed was voor een 8e plek. Ook onze scores waren niet al te best en dit wilden we verbeteren voor de aanstaande teambattle. We wilden het niet alleen goed aanpakken, maar ook vooral gezellig. Een zoomcall met het team hield de sfeer goed hoog. Elke week wordt de teambattle sterker. Deze keer was LSG er bijgekomen, en we hadden al verwacht dat ze sterk zouden opkomen. Na een uur spelen was het duidelijk dat we beter ons best moesten gaan doen, we stonden namelijk niet eerste! LSG had een voorsprong van rond de 30 punten op ons, en we moesten het beter gaan aanpakken. Wat het arena format van Lichess interessant maakt is de optie om te berserken. Dit betekent dat je de helft van je tijd krijgt, maar wel een extra punt als je wint. De strategieën in ons team waren verdeeld. Onder de topscoorders had ik zelf alles geberserkt, Roeland Pruijssers nauwelijks en Erwin l’Ami ongeveer de helft.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.