Een nieuwe serie

Komend weekend wordt gestart met een nieuwe en unieke serie artikelen over een bekende Nederlander waarover nauwelijks iets geschreven is over zijn bijzondere en rijke schaakleven. Het gaat over prof. dr. C.J.F. (Frits) Böttcher, beter bekend als hoogleraar Chemie, een van de oprichters van de Club van Rome, lid van adviesraden en adviseur van de coördinator Research van Shell. Hij was ook commissaris bij verschillende bedrijven zoals Hoogovens en Estel.

Op onze site is nog niet eerder over hem geschreven. Frits Böttcher, geboren in Rotterdam in 1915, is zijn hele leven gefascineerd geweest door de vele facetten van het schaakspel. In 2008 stierf hij op 93-jarige leeftijd. Tot op zeer hoge leeftijd bleef hij thuis schaken tegen bekenden uit zijn netwerk.

Deze serie start komend weekend met een portret van deze bijzondere Nederlander. Daarna volgt iedere veertien dagen een artikel over zijn schaakbelevenissen. De serie is gebaseerd op eigen onderzoek en informatie uit het familiearchief. Door coronaproblematieken zijn de archieven tijdelijk gesloten en wordt de serie eind juli even onderbroken.

De idee is ook om een bijzondere Böttchertrofee ter beschikking te stellen, daarover meer in een van de komende artikelen.

Eerste aflevering: Prof. dr. C.J.F. (Frits) Böttcher, wetenschapper, bestuurder en schaakliefhebber

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.