Schaakstad Apeldoorn pakt titel opnieuw terug

De Teambattle op Lichess heeft zich sinds de eerste editie op 21 maart werkelijk ontpopt tot hét clubschaakhoogtepunt van de week. Op zondag 26 april was het alweer tijd voor zevende editie, en met inmiddels bijna 400 deelnemers stond het garant voor spanning en sensatie! Dit was alweer de vijfde keer dat team Schaakstad Apeldoorn zich meldde voor de strijd. Nadat we op 29 maart en 12 april de overwinning pakten, en afgelopen week (19 april) ons tevreden moesten stellen met een derde plaats, waren we erop gebrand om weer een eerste plaats binnen te slepen.

Kennemer Combinatie vloog uit de startblokken. Onder leiding van LouiVos en Pirata_di_Caribe liepen zij ver uit op de concurrentie bestaande uit het gepromoveerde Paul Keres, LSG en uiteraard Schaakstad Apeldoorn. Onder het motto “Dit houden ze nooit twee uur lang vol”, zetten wij vol de achtervolging in.

Na het eerste uur leek het duidelijk dat LSG en Paul Keres het moordende tempo niet aankonden, wat resulteerde in een tweestrijd tussen Kennemer Combinatie en ons. De strategie om Kennemer te verslaan was om volop te berserken, zodat we meer partijen konden spelen en daardoor hopelijk ook meer punten konden verdienen.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.