Schaaksite-academie biedt nieuwe cursussen aan! (*Update)

De Schaaksite-academie begint deze en de volgende week weer met nieuwe cursussen voor clubschakers nadat de vorige succesvol zijn afgerond. Er is nog plaats voor mensen die voor slechts een tientje per sessie van anderhalf uur les willen krijgen van grootmeester Dimitri Reinderman en internationaal meester Herman Grooten. De groepen A en B beginnen in principe aanstaande dinsdag.

Om u in de stemming te brengen hieronder een paar citaten uit mails van cursisten die de eerste cursus hebben gedaan:

Ik heb op dinsdagmiddagen de trainingen van Dimitri bijgewoond. Dimitri doet het op een uitermate plezierige wijze. Telkens een ander thema. Er is veel interactie en hij laat je zelf nadenken. Kortom: bijzonder leerzaam. Een echte aanrader! Ik kijk uit naar de volgende sessies – Michel Hoetmer

Bedankt Herman voor de lessenserie, inspirerend en goed uitgewerkt materiaal  – Pierre Remmel

Langs deze weg bedankt voor de plezierige lessen die je hebt gegeven. Ik ben al tijden een trouw  bezoeker van schaaksite en van jullie ( Herman en jij) verslagen/analyses van belangrijke toernooien en partijen. Jullie doen dat op een begrijpelijke, te volgen wijze. Ik heb waarschijnlijk de laagste rating van de afgesloten dinsdagmiddag groep, maar heb er toch veel van opgestoken. Daarom ben ik ook bij de volgende serie opnieuw van de partij  – Lieuwe Cnossen


Ik heb genoten van de les die Herman j.l. donderdagavond gaf. Voor mij precies het niveau wat ik graag zag komen – Ruud Fontijn

Ik doe ook mee aan de training van Dimitri. Erg leuk en leerzaam. Ook een kijkje in het brein van een grootmeester! – Pieter Priems

Dank voor de enthousiaste les, Herman, met veel oefenmateriaal. Het laten zien van een aantal grootmeester partijen was heel illustratief  en ook de quiz was heel leerzaam – Egbert Hulsman

 

Daarom staat inmiddels de volgende serie schaaklessen al weer in de steigers. GM Dimitri Reinderman en IM Herman Grooten verzorgen deze trainingen die bestaan uit vie of vijf sessies in juni van elk 1½ uur. De tijdstippen waarop de trainingen worden gegeven, worden in overleg met de deelnemers bepaald. Bij de trainingen wordt rekening gehouden met de sterkte van de deelnemers.

Screenshot van les 3 van Herman

Dankzij de mogelijkheden van het Internet kunnen we de kosten beperkt houden tot slechts 10 euro per sessie, waarbij we uitgaan van minimaal 10 deelnemers.

Er wordt gewerkt met het video-conferentieprogramma Teams van Microsoft. Het verdient sterke aanbeveling om de app van Teams te downloaden.

Groep A: Rating vanaf 1800, dinsdagmiddag (Dimitri)
Groep B: Rating vanaf 1800, dinsdagavond (Dimitri)
Groep C: Rating tussen 1500 en 1800, donderdag of vrijdag (Herman)

De ratinggrenzen zijn slechts indicatie en zeker niet bindend. Als een tijdstip u minder goed uitkomt, kunt u ook een andere cursus volgen. De docent zal voor voldoende uitdaging zorgen. Mensen met lagere ratings kunnen ook aanhaken in een ‘hogere’ groep, maar dat is dan op eigen verantwoordelijkheid.

De afgelopen jaren hebben wij heel wat series op Schaaksite gepubliceerd, zoals ‘Begrijp wat u doet’ en ‘Eindspelfinesses’). Deze kunnen ook tijdens de cursussen besproken worden. Maar ook andere thema’s komen aan bod. In de trainingen van Dimitri richt hij zich vooral op het bedenken van zetten (wel/niet rekenen, hoe rekenen, plannen maken) aan de hand van modelpartijen. Bij Herman worden specifieke onderwerpen behandeld, waarbij hij documenten verstrekt met de instructie van de les en de nodige oefenstof. In de eerste serie van vijf lessen kwamen diverse aspecten van het onderwerp Koningsaanval aan bod. 

Inmiddels zijn de eerste drie cursussen van start gegaan. U kunt zich opgeven voor de volgende serie lessen, die in de eerste week van juni van start kunnen gaan (zie formulier hieronder). Indien u zich voor een van de dinsdaggroepen opgeeft maar geen dagdeelvoorkeur heeft, kunt u bij ‘Voorkeur dagdeel’ middag en avond beide aanvinken. Vragen over de Schaaksite-academie? Stuur een mail naar academieschaaksite@gmail.com.

Inschrijven is mogelijk via onderstaand formulier.

 

2 Reacties

  1. Avatar
    Michel 11 mei 2020

    Ik heb nu inmiddels op 3 dinsdagmiddagen de trainingen van Dimitri bijgewoond. Dimitri doet het op een uitermate plezierige wijze. Telkens een ander thema. Er is veel interactie en hij laat je zelf nadenken. Kortom: bijzonder leerzaam. Een echte aanrader! Ik kijk uit naar de volgende sessies.

  2. Avatar
    Pieter Priems 13 mei 2020

    Ik doe ook mee aan de training van Dimitri. Erg leuk en leerzaam. Ook een kijkje in het brein van een grootmeester!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.