OKU 2020 gaat niet door

Het OKU 2020 kan helaas geen doorgang vinden. Dat is erg balen voor de deelnemers, organisatoren en andere belangstellenden, maar er is helaas weinig aan te doen.

Onze gastheer Berenschot gaat vervroegd verhuizen naar een nieuw pand, waarin te weinig plaats is voor het OKU 2020. Het toernooi onderbrengen bij een partnerorganisatie is eveneens lastig te regelen, mede doordat nog niemand weet hoe de situatie er dit najaar uitziet.

Dat betekent dat het OKU 2020 komt te vervallen. Wij hopen in 2021 weer een OKU te organiseren op het vertrouwde moment, dus om en nabij begin juni. De komende tijd gaan we aan de slag om hier een geschikte locatie voor te zoeken.

Tot slot een bericht voor iedereen die ons met een bemoedigend woord heeft gesteund. Een toernooi moeten verplaatsen en uiteindelijk afgelasten is nooit gemakkelijk, en het is dan fijn als er mensen meedenken en meeleven. Bedankt daarvoor!


Het Open Kampioenschap van Utrecht heeft een nieuwe hoofdsponsor! Dit grote en gezellige weekendtoernooi is inmiddels aan zijn 47e editie toe, maar moest het de afgelopen jaren met beperkte steun van buiten doen. Daar is nu verandering in gekomen, waarmee niets een fraai OKU 2020 in de weg staat. Noteer daarom 5 t/m 7 juni in de agenda!

Onze nieuwe hoofdsponsor is adviesbureau Berenschot. Dit gerenommeerde bureau helpt organisaties in de overheid en het bedrijfsleven bij complexe vraagstukken, nieuwe strategieën en het verbeteren van hun prestaties. Gevestigd in Utrecht en met een groot hart voor de schaaksport: zo werd in 2017 het Kanaleneiland Open georganiseerd. Berenschot en het OKU hebben de intentie uitgesproken langdurig samen te werken.

Daarom spelen we het OKU op het hoofdkantoor van Berenschot. Dit representatieve pand aan het Europaplein biedt veel ruimte en is uitstekend bereikbaar per auto (vlak bij de snelweg, en gratis parkeren!), OV (vlak bij de sneltram) en fiets.

Deze week worden er nog wat puntjes op de i gezet. Daarom zal de inschrijving vanaf zaterdag 22 februari starten. Je kan dan via de toernooisite inschrijven. Als je vragen hebt, stel ze dan gerust via oku@paulkeres.nl.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.