How to Slay the Sicilian (de weg er naar toe)

Het was flink wat werk, maar dan heb je ook wat. Gisteren, vrijdag 12 juni, is eindelijk mijn dvd-serie over het Open Siciliaans verkrijgbaar via de webshop van Chessbase. Het is een tijd geleden dat Chessbase een wit-repertoire over deze opening beschikbaar stelde. Toen ik gevraagd werd, was ik eerst vrij terughoudend. Het Open Siciliaans wordt namelijk beschouwd als één van de grootste openingen om een dvd(-serie) over te maken. En misschien dat dit ook de reden was dat het zo lang duurde voor Chessbase om een nieuw repertoire bij zijn aanbod kon toevoegen.

Ik heb uiteindelijk geaccepteerd, ook omdat mijn eigen repertoire nieuwe input kon gebruiken. Maar ik kreeg er eigenlijk meteen een beetje spijt van. Ik was begonnen met de Taimanov en had besloten een heel nieuw repertoire te maken volgens de laatste trends. Een heel nieuw repertoire maken is enorm tijdrovend en met mijn perfectionistische neiging en nieuwsgierigheid om toch naar die 0.1 extra waarde van de engine te zoeken kostte de Taimanov me alleen al meer dan anderhalve maand om te voltooien. Als ik zo door ging zou het repertoire ongeveer een jaar duren om af te maken. Op een gegeven moment heb ik daarom ploeggenoot en maatje Nico gevraagd om mij te helpen. Uiteindelijk hebben we samen het repertoire in iets langer dan een half jaar afgemaakt en konden we naar de Chessbase studio in Hamburg om onze video’s op te nemen.

In eerste instantie was het de bedoeling om alles in twee dvd’s te behandelen maar door al ons materiaal zijn het er in overleg met Chessbase uiteindelijk vier geworden met bij elkaar meer dan 30 uur aan videomateriaal. Nu verkrijgbaar via de webshop van Chessbase: How to slay the Sicilian door Roeland Pruijssers en Nico Zwirs.  https://shop.chessbase.com/en/products/pruijssers_zwirs_how_to_slay_the_sicilian_1_to_3_and_tactic_toolbox

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.