Schaakclub Westeinder schaakt weer !


Schaakclub Westeinder uit Aalsmeer-Kudelstaart heeft in Corona tijd haar traditionele zomercompetitie weer opgestart. De spelers zitten 1,5 meter uit elkaar en spelen op 2 borden, waarbij ze op hun eigen bord zowel hun eigen zetten als de zetten van hun tegenstander uitvoeren. Als er voldoende ruimte is, kan je op deze wijze ook veilig een klein toernooi organiseren (het NK?).

 

 

 

 

10 Reacties

 1. Avatar
  pengschaak 18 juni 2020

  @ Maarten de Jong

  ik heb je foto op Twitter gezet en er wordt veel aandacht gegeven en gediscuteerd,  bijna 400 keer likes!👍

  Op de Chinese platform reageren mensen:dragen de Nederlanders geen mondkap? 🤭

 2. Avatar
  pengschaak 18 juni 2020

  Het is zeker een alternatief voor het NK.  Maar dat zijn de lange partijen en er moet frisse lucht in de kamer zijn.

 3. Avatar
  Ludo Tolhuizen 18 juni 2020

  Wat zijn de ervaringen met tijdnood duels bij deze manier van schaken?

  • Avatar
   Maarten de Jong 18 juni 2020

   We spelen met 45 minuten per persoon per partij met een increment van 15 seconden per zet. Dat is voldoende om in tijdnood de extra handeling uit te voeren.

   • Avatar
    Ludo Tolhuizen 18 juni 2020

    Prima Maarten, dank je! Voor de jeugdige spelers die zo graag alles op de laatste seconde laten aankomen zal het wennen zijn…

  • Avatar
   Wijnand Engelkes 19 juni 2020

   Misschien is de Bronstein-instelling van de klok hier een oplossing. De klok begint pas na 15 seconden te lopen, dus het is alsof je altijd 15 seconden krijgt om eerst de zet over te nemen en daarna zelf te denken. Bij Bronstein kan je echter geen bedenktijd opsparen. Als je binnen die 15 seconden al gezet hebt krijg je de resterende seconden er niet bij.

   • Avatar
    Maarten de Jong 19 juni 2020

    Ik weet niet precies de naam van de instelling die wij hebben gekozen, maar het werkt alsvolgt: je hebt 45 minuten en als die op zijn, en je bent aan zet, dan springt de klok terug naar -15 seconden, je doet een zet en krijgt er weer 15 seconden bij, bovenop de seconden die je nog over had. We hebben er al een paar tijdnoodduels op zitten en het werkt goed. Je moet wel opletten dat je op beide borden dezelfde stelling houdt!

 4. Avatar
  renzoverwer 18 juni 2020

  Waanzinnig en geinig en goed idee. Toch kun je ook aan een bord spelen. geregeld handen wassen is een idee. Eens met de vraag van Ludo hierboven: snelschaken en tijdnood gaat op deez’ wijze echt niet.

 5. Avatar
  renzoverwer 18 juni 2020

  Maar ik waardeer de creativiteit dat men speelt met 2 borden aan één Tisch!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.