Kobe Smeets wint Online HSG Jeugdtoernooi Pinetum

Keurige 70 procent-score Machteld in simultaan tegen 19 tegenstanders

Met 54 deelnemers trok het Online HSG Jeugdtoernooi zondag 14 juni een goede belangstelling, in elk geval meer dan de organisatie zelf had verwacht, gezien de korte voorbereidingstijd.

Jeugdspelers tot en met zestien jaar, met ook enkele buitenlandse deelnemers, streden om de felbegeerde Blijdenstein-trofee. Niet een prijs die te koop is in een sportprijzenwinkel, maar een speciaal voor de gelegenheid gemaakte pion van hout uit de Hilversumse botanische tuin Pinetum Blijdenstein (zie filmpje the making of en virtuele prijsuitreiking op locatie onderaan).

Vincent Spit die samen met Pascal Losekoot het online live commentaar bij het event verzorgde, vertelde hoe bijzonder de trofee is. Enkele jaren geleden werd hij de winnaar van het ‘gewone’ HSG jeugdtoernooi en mocht hij zo’n fraai exemplaar mee naar huis nemen. Mooier dan de beker die hij vorig jaar als clubkampioen van HSG won, zei hij in de uitzending.

Komende zondagmiddag  21 juni  is het tweede evenement dat in de plaats komt van het vanwege corona afgelaste  HSG Open, met dezelfde formule maar nu voor alle leeftijden, met deelname van Loek van Wely, Erwin L’Ami en Friso Nijboer. Hans Böhm en Stefan Kuipers zullen het commentaar verzorgen via Twitch www.twitch.tv/hsgopen

Voor meer info zie het uitgebreide verslag op de HSG Open site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.