Chess Queens gaan uitdaging aan

Onze Chess Queens gaan op Lichess meespelen in de NATIONS CUP voor vrouwen. Vanzelfsprekend zijn ze zonder omhaal ingedeeld in de 1e divisie, waar ze aankomende zaterdag gelijk ook kanshebber zijn op de overwinning. Met Peng, Haast, Werle, Ratsma, Keetman, Lanchava en De Jong-Muhren als kopvrouwen is het team voor elk land een zware dobber. Grootste tegenstand op zaterdag komt van Cuba, Spanje en Engeland, die ook met hun topvrouwen van start zullen gaan.

Het mooie van de Lichess teamcompetities is dat een team oneindig groot kan zijn. Iedereen kan meespelen. De uitslag bij de vrouwen-editie van de NATIONS CUP is gebaseerd op de beste 6 scores. Maar alle schaaksters uit Nederland zijn van harte welkom om mee te komen spelen! Aarzel dus niet, en meld je allemaal gezellig aan: lichess.org/team/chessqueensnl (Vergeet niet ook even te zeggen wie je bent als je je aanmeldt.)

Wanneer? Zaterdag 27 juni 20:00-22:00 Speeltempo 3 + 0 lichess.org/tournament/03dcD1Yn

Lees ook de aankondiging op de eigen website van de ChessQueens: Chess Queens NL op Nations Cup

De NATIONS CUP voor vrouwen is de tegenhanger van de NATIONS CUP voor Open teams. Ons Team NL Maxjananish speelt daarin ook in de 1e divisie, maar zal het lastig krijgen. Kopman Anish regelt steeds erg leuke andere schaakdingetjes voor zichzelf, en de andere NL toppers laten vooralsnog verstek gaan. Als zij het goede voorbeeld van de Chess Queens volgen, kan het nog leuk worden. Vooralsnog is het vechten om in de 1e divisie te blijven…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.