Berserkers kampioen!

Afgelopen zondag (28 juni) was voorlopig de laatste zondagse teambattle, maar we zien elkaar hopelijk op 31 oktober weer terug.

Voordat ik verder ga met hoe spannend het zondag was wil ik eerst nog wat kwijt over de Amsterdam Berserkers. Het is niet alleen een schaakclub op Lichess, maar wij gaan volgend seizoen ook beginnen in de KNSB competitie. Wij zijn een vriendenteam waar al een groot gedeelte met elkaar in België (Wachtebeke) speelt. Samen met andere vrienden in de regio gaan we in oktober beginnen aan de opmars naar de meesterklasse vanuit de 5e klasse.

Terug naar zondag, allereerst wil ik Govert Pelikaan bedanken voor de organisatie van dit prachtige initiatief en wat mij betreft mag dit vaker gebeuren.

Normaal duurde het op zondag 2 uur, maar omdat deze keer de laatste was werd het veranderd naar 3 uur. Dit was voor ons erg vervelend omdat wij na 2 uur 30 punten voor stonden en wij met 15 minuten te spelen toch nog achter kwamen op Schaakstad Apeldoorn.

Twee minuten voor het einde stond het dan toch gelijk en kwam er op het eind ook nog een hele sloot aan punten bij zodat we “comfortabel” eerste werden, het voelde voor ons als gerechtigheid nadat wij er een aantal keren net niet in geslaagd waren om eerste te worden. Het is ons gelukt om de eerste prijs binnen te slepen zelfs zonder onze sterspeler die een weekendje Efteling verkoos boven drie uur achter elkaar te gaan schaken

 

Hieronder nog wat fragmenten van ondergetekende en teamgenoten.

1. Jan Smeets – Daan Haver om te beginnen een mooie scalp voor Daan

2. Anevka – Jonathan de Kleuver wat heeft zwart hier gemist na Tb8?

3. Vincent Blom – Lukas Boutens mat in 6!

4. JalwinMoerad – Arian de Bruijne na een mooie positionele partij te hebben gespeeld maakt arian het hier effectief af.

5. Jeroen Bosch – Miguoel Admiraal er lijkt niet veel aan de hand maar hoe kan zwart toch een groot voordeel krijgen in dit eindspel?

6. Glen de Shampheleire – Danny de Ruiter een mooi loperpaar maar hoe ga je verder?

7. DaniellaQueen – Bart von Meijenfeldt b6? is hier een blunder maar waarom eigenlijk?

8. Bas Haver – Sekander na een goede partij kan Bas het hier snel afmaken.

9. JalwinMoerad – Edwyn Mesman hier kan zwart een beslissend voordeeltje krijgen met een thematische truuk.

10. Cranmobbed – Fer Mesman na dxc6? kan Fer het spel mooi overnemen

11. ten slot nog een partij tussen ro-sham-bo – Mister November/ons erelid/Jasel de Gesel na een middenspel met iets minder ruimte en vechtend tegen het loperpaar maakt jasel het in het eindspel soepel af na 1 fout van de tegenstander

Wij zijn erg blij met het eerste van hopelijk vele kampioenschappen van de club, en de bitterballen komen we zeker na de corona crisis ophalen in Groningen.

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.