KNSB competitie seizoen 2020-2021

Aan alle contactpersonen en secretarissen van alle schaakclubs, (CC secretarissen regionale bonden)

Afgelopen zaterdag is in de Bondsraad de opzet van de KNSB-competitie 2020-2021 besproken. De Bondsraad heeft nog een aantal zaken ter uitwerking meegegeven aan de KNSB. Daar gaan we eerst mee aan de slag. De Bondsraad is er in grote meerderheid voorstander van om de KNSB-competitie 2020-2021 met de normale teamgrootte te laten spelen, d.w.z. tientallen in Meesterklasse en 1e klasse, achttallen in de overige klassen. Wel zijn er de nodige vragen en opmerkingen over de promotie/degradatieregeling. Het seizoen 2020-2021 wordt naar verwachting een apart seizoen, met substantiƫle kans dat door een oplaaiend coronavirus de sportcompetities verstoord zullen worden. Om die reden zal de KNSB nog eens naar de promotie/degradatieregeling kijken, en hoe er omgegaan moet worden met teams die een jaartje overslaan.

Verder zullen wij kijken naar verschuiving van de deadline voor de inschrijving, van 15 augustus naar een later moment. Dit om clubs meer tijd te geven zaken rond hun locatie te regelen en de interesse onder hun leden te polsen. Voor ons is het van belang om voldoende tijd te houden voor het maken van een indeling, rekening houdend met de wensen van de clubs. De eerste ronde van de KNSB-competitie is op 31 oktober.
Ik wil u vragen dit bericht onder uw leden te verspreiden.

Met vriendelijke groet,
Dharma Tjiam
Directeur
bondsbureau@schaakbond.nl

1 Reactie

  1. Avatar
    Paul-Peter Theulings 19 augustus 2020

    De Duitse schaakbond heeft inmiddels de competitie 2020-21 geschrapt. Plan is nu in maart 2021 de afgebroken competitie 2019-20 af te maken met de resterende ronden. Ik denk een goede keus die de KNSB kan overnemen. Dan kan je rustig de ontwikkelingen van het virus volgen. Mocht het virus sneller verdwijnen dan kan je alsnog het schaken opstarten met toernooien.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.