De toekomst van Schaaksite

Enige tijd geleden is, zoals bekend inmiddels, Johan Hut overleden. Plotseling. Niemand had erop gerekend. Dat soort momenten zijn voor mij aanleiding om eens een aantal zaken op een rijtje te zetten. Stel dat het mij zou gebeuren, wat dan? Zo zijn er ongetwijfeld meer mensen die bij zo’n bericht over Johan ook denken over de toekomst.

Voor mij is het reden geweest om ook over de toekomst van Schaaksite na te denken. Een website die inmiddels meer dan 10 jaar bestaat, waarover ik de jaren daarvoor veel heb nagedacht. Om de continuïteit van de Schaaksite te garanderen heb ik Herman Grooten, Dimitri Reinderman en Lennart Ootes, personen die net zo lang als ik bij Schaaksite zijn betrokken, voorgesteld dat zij het stokje gaan overnemen.

Ik ben blij te melden dat zij hebben aangegeven dat zij dit graag willen doen. Per 1 juli 2020 is de Schaaksite dus eigendom van Herman, Dimitri en Lennart. Zij vormen ook de redactie van de Schaaksite. Zelf blijf ik als auteur betrokken bij de website en zorg ik voor onder andere de Krantenrubriek en de KNSB-competitie.

Hierbij wil ik Herman, Dimitri en Lennart alle succes wensen met de Schaaksite. Ik heb het volste vertrouwen in hun en ben ervan overtuigd dat de schaakliefhebber nog vele jaren van de Schaaksite kan genieten.

16 Reacties

 1. Avatar
  PeterGelpke 04 juli 2020

  Laat ik het kort en eenvoudig houden: Kees, dank voor al je inspanningen !  Het ga je goed.

 2. Avatar
  schakeraad 05 juli 2020

  Bedankt Kees!

  …en ook voor het borgen van de toekomst van Schaaksite.

 3. Avatar
  Michel 05 juli 2020

  Beste Kees: bedankt voor alles wat je hebt gedaan. Met deze drie kanjers is schaaksite in goede handen!

 4. Avatar
  Hendrikom 05 juli 2020

  Succes heren! Dat het een succes blijven moge. Bedankt, Kees! Afgelopen vrijdag was onze eerste ‘ clubavond’ . Ik hoop een mooie aftrap voor straks weer volop online weergegeven offline schaak!

 5. Avatar
  paardvanree 05 juli 2020

  Beste Kees, ontzettend bedankt voor het opzetten van deze prachtige site. Je hebt het uiteraard niet alleen gedaan…maar toch.

  Wel jouw “kindje”. Dapper dat je dit loslaat, maar het komt gelukkig in deskundige handen. Succes voor Lennart, Dimitri en Herman.

 6. Avatar
  Jan Jaap Janse 05 juli 2020

  Bedankt Kees! Erg knap hoe je Schaaksite vanaf scratch hebt opgebouwd tot wat het nu is. Hoop je snel weer te zien.

 7. Avatar
  Jan Willem Duijzer 05 juli 2020

  Heel veel dank. Krachtige beslissing, zoals ook de besturing van schaaksite krachtig was. Sterkte voor het drietal nieuwe ‘bestuurders’. En een advies om die besturing volwassen te maken, anders worden de risico’s eerder groter dan kleiner.

 8. Avatar
  HaBo 05 juli 2020

  Het was, is en blijft een mooi initiatief: Schaaksite.nl. Bedankt Kees

 9. Avatar
  Eric de Winter 05 juli 2020

  Kees, heel veel dank voor al die jaren. Het kan eigenlijk niet genoeg worden gewaardeerd. Een bezoekje aan de site was een vrijwel dagelijks terugkerend genoegen! En de opvolging is in goede handen, ik wens Herman, Dimitri en Lennart heel veel succes.

 10. Avatar
  Pieter Priems 05 juli 2020

  Je hebt iets neergezet dat aanslaat, dat is duidelijk! Je hebt visie, ook bij de toekomst van Schaaksite. En je kan loslaten, knap. Ik wens de trojka veel succes en wellicht komen ze nog bij je terug voor advies. Succes.

 11. Avatar
  jan van os 05 juli 2020

  Kees, gelukkig blijf je aktief nadat je lid van verdienste bent geworden (nogmaals gefeliciteerd, je verdient het). Het schaakleven zonder jou kan ik me niet voorstellen. Herman, Dimitri en Lennart veel succes gewenst.

 12. Avatar
  Sjaak 06 juli 2020

  Een begrijpelijk besluit, Kees. Ooit moet je zo’n beslissing nemen en dat moet je doen als je nog fris van geest bent. En dat ben je! Bedankt voor tien mooie Schaaksitejaren. Je opvolgers verdienen alle lof voor de bereidheid om dit mooie werk voort te zetten.

  • Avatar
   GerardLHiver 06 juli 2020

   Ik heb nooit kunnen begrijpen dat je deze site van de grond kon krijgen, naast je drukke werkzaamheden bij het adviesbureau. Maar je deed het! Het schaken zit volledig in het bloed bij Kees Schrijvers, een weldoener in ondersteuning en sponsoring. Je had een mooi plan of strategie, te lezen in het interview in Schaakmagazine. Welnu, dat werkt nog steeds en gaat gecontinueerd worden. “Heel tof” zoals ze dat in Vlaanderen zo mooi zeggen. Schaaksite ‘staat’ in ons land, en dus ook buiten ons land. Iedere schaakliefhebber gaat daar als eerste naartoe. Omdat het schaaknieuws op Schaaksite ‘hot’ is. Welnu Kees, daarom een welgemeend proficiat met je Lid van Verdienste van onze schaakbond! Van mij, Gerard de Winter, maar ook van het hele organisatieteam van het HZ toernooi. Want ook ‘ons’ toernooi in het Zeeuwse heb je jarenlang gesponsord! Gelukkig blijf je toch nog verbonden bij Schaaksite, dan kan ik je tenminste mailen als ik weer eens iets niet weet.

 13. Avatar
  pengschaak 06 juli 2020

  Je hebt veel liefde, passie en inzet gegeven aan de schaaksite.  Het is een geluk voor de schaakliefhebbers in Nederland.  Erg bedankt!

 14. Avatar
  Jeroen Schuil 07 juli 2020

  Succes heren! Mooi concept dat uitblinkt in actualiteit én liefde voor het spelletje. Houd dat vast. En Kees, fijn om te horen dat je betrokken blijft. Dank voor alles wat je al gedaan hebt.

 15. Avatar
  Nepje 07 juli 2020

  beste kees,

   

  petje af voor je initiatief destijds en je energie. En de drie heren: zet ‘m op en veel succes !

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.