Chess24 Legends of Chess

Van 21 juli t/m 5 augustus vindt het vierde online rapid-toernooi plaats in de Magnus Carlsen Chess Tour. Dit toernooi dat de Chess 24 Legends of Chess wordt genoemd heeft wederom een ietwat andere formule dan we bij de vorige toernooien hebben gezien. Eerst wordt een tienkamp afgewerkt, waarbij elke dag maar liefst 4 rapidpartijen tussen twee spelers worden gespeeld. Mocht die stand in een gelijkspel eindigen, volgt er onmiddellijk een armageddonpartij die bepaalt wie deze minitweekamp op zijn naam mag schrijven. Deze tienkamp zal op 29 juli beëindigd zijn, waarna er een rustdag volgt. Vervolgens vindt er een knock-out plaats tussen de bovenste vier van de ranglijst die daarna wordt gevolgd door de finale. Die finale zal tussen 3 en 5 augustus gespeeld worden. De deelnemers zijn: Boris Gelfand, Magnus Carlsen, Peter Svidler, Peter Leko, Ian Nepomniachtchi, Vladimir Kramnik, Vassily Ivanchuk, Viswanathan Anand, Anish Giri en Liren Ding. Onze landgenoot ging de eerste ronde met 3-1 de boot in tegen Carlsen. Heel verrassend was dat Gelfand met dezelfde cijfers won van Ding.

U kunt de partijen elke dag live volgen vanaf 16:00 uur op de officiële toernooisite: explore.chess24.com/tour/ of natuurlijk via Chess24 (chess24.com/en/watch/live-tournaments/chess24-legends-of-chess-2020/2/1/1).

Schaaksite zal telkens na elke drie ronden met een verslag en analyses komen, voornamelijk over onze landgenoot Anish Giri.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.