Glorney: Team NL verliest titanenstrijd tegen Engeland, maar nog alle kansen voor mooie resultaten!

De tweede ronde van het Glorney 2020 is gelijk de finale. In ieder geval op papier, want Nederland en Engeland hebben de hoogste ratings in de groepen, en ze werden ook nummer 1 en 2 in de groep. Eigenlijk wil je zo’n finale op de slotavond hebben, maar de indeling besliste uiteindelijk anders.

In de geschiedenis van Glorney is er niet 1 land zo succesvol geweest als Engeland.  Sterker nog, in de beginjaren wonnen ze alle edities en op een gegeven moment was de overmacht zo groot dat ze niet eens meer meededen. De laatste jaren was dat anders, met als dieptepunt 2 jaar geleden in Glasgow. Vorig jaar stond er echter weer een sterk team wat 2 cups pakte. En nu in deze online editie zijn ze ook weer erg sterk opgekomen.  Maar goed, Nederland ook, dus dat het een echte kraker zou worden was wel duidelijk.  In de appgroep was het beeld duidelijk, we gaan er stevig tegenaan!

Glorney

In de strijd om de Glorney Cup zagen we in Team NL een kleine wissel.  Rembrandt Bruil stroomde in en mocht op bord 4 gelijk stevig aan de bak.  Na een uurtje spelen was het kopman Siem van Dael die besloot tot remise. Na anderhalf uur spelen miste de tegenstander van Onno een truc, dat verloor een stuk en dus de winst voor Onno. Jonas Hilwerda dacht dat hij goed stond (en de volgers met hem) maar uiteindelijk ging de winst naar de tegenstander, maar Rembrandt Bruil maakte een uitstekend debuut bij Glorney door een mooie partij winnend af te sluiten.  Uiteindelijk bleef deze editie van GLorney tussen Team NL en Engeland onbeslist want Eline Roebers wist het niet te redden. 2,5-2,5 is een eindstand waar beide ploegen niet veel aan hebben. De bordpunten van de komende wedstrijden zullen de beslissing gaan brengen.

Gilbert

Bij de Gilbert Cup dendert Robin Duson stevig door.  Na een snelle overwinning gisteren, stond er opnieuw geen maat op Robin en won ze opnieuw mooi!  Dana en Jule konden dit helaas niet nazeggen. Jule zei over haar partij: “M’n tegenstander offerde terwijl dat niet goed was. Een zet maakte helaas het verschil”.  Ook Dana moest zwichten voor het Engelse geweld en zo verloor Gilbert met 1-2.  Maar…. Het gaat allemaal om bordpunten, dus de komende 3 dagen knallen en punten pakken.  Het kan allemaal nog steeds!

Robinson

Na ruim een half uur stond Robinson achter. Romayn Brandsma miste een truc en kon gelijk opgeven. Ook Leandro Slagboom kon zijn goede winst van gisteren geen vervolg geven en moest zijn tegenstander feliciteren. Daarna ging het hard.  Ciro Catalan, Roger Labruyere en Oscar Klaren verloren, waarna Dylan Achutan de eer van het team redde.  Een geflatteerde nederlaag van 1-5.  Maar de mannen strijden door, de slag wellicht verloren, maar nog niet de wedstrijd

Stokes

Het gemiddelde ratingverschil is in het nadeel van Team NL, maar daar was in het begin niet veel van te merken.  Zowel Prajit Sai Kumar als Lauri Maris wisten tegen een hoger gerate tegenstander netjes te winnen.  Tommy Grooten kon het voorbeeld helaas niet volgen. Vader Herman vertelde: “Tommy helaas verloren nadat hij vrijwel de hele partij goed tot gewonnen stond; tegenstander had heel weinig tijd maar bleek bijzonder handig in het eindspel”.  Polle van Arendonk speelde goed, maar miste ergens wat en kon niet winnen even als Arthur de Winter.  Hayun Shin wist uiteindelijk het verlossende punt binnen te halen en er 3-3 van te maken.

Uiteindelijk dus een 7,5-12,5 nederlaag.  De komende 3 dagen zal Team NL alle zeilen bijzetten om de Engelsen bij te halen!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.