Opstarten KNSB competitie en Beker 2020-2021

Deze informatie is gestuurd naar de voorzitters, secretarissen en contactpersonen van de verenigingen aangesloten bij de KNSB alsmede alle abonnees op de competitiemailing

Op 9 juli ontving u een eerste schrijven over het opstarten van de competitie. Met deze mailing sturen we een herinnering en willen we extra informatie met u delen. Zoals u waarschijnlijk al weet, start de landelijke competitie vanwege de Corona pandemie pas op 31 oktober. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de eisen aan de speelzaal (verversing lucht en 10 m2 per schaakbord) en dat sommige leden/teams liever een jaar overslaan. Als u op zoek moet naar een andere speelzaal dan heeft u daarvoor meer tijd. Om te bepalen of uw speelzaal geschikt is om competitie te spelen zijn deze drie documenten van belang:

Algemene protocol (NOC*NSF)
KNSB schaakprotocol
Plan van aanpak opstarten clubavond – d.d. 9 juli 2020
De links kunt u vinden via schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/knsb-competitie-20202021

In het menu aan de rechterkant van de link staan alle formulieren.

Wij krijgen veel vragen, hieronder de meest gestelde met ons antwoord:

Is die 10 m2 per schaakbord een minimumeis?
Antwoord: nee, als u een opstelling heeft waarbij u de 1,5 meter afstand kunt handhaven dan is dat voldoende.

Moet het looppad minimaal 3 meter breed zijn?
Antwoord: dat hoeft niet altijd, als u een opstelling heeft waarbij u de 1,5 meter afstand kunt handhaven dan is dat voldoende.

Moet het schaakmateriaal ook gereinigd worden als deze al een week in de kast staat?

Antwoord: volgens het RIVM kan het virus niet langer dan een paar dagen overleven op het schaakmateriaal; schoonmaken hoeft dus niet als het lang niet gebruikt is. Het is wel goed het materiaal regelmatig te reinigen. Als er meer dan een partij met wisselende tegenstanders gespeeld wordt, dan dient het materiaal tussendoor gereinigd te worden.

Is er een norm voor de hoeveelheid lucht dat ververst moet worden.
Antwoord: minimaal elk kwartier moet er via een luchtstroom de lucht ververst worden. Dat kan door deuren en/of ramen tegenover elkaar open te zetten of via een goedgekeurde installatie.

Een tip: uw vereniging heeft vier team en in de speelzaal is maar ruimte voor twee teams. Dan kunt u overwegen alle vier de teams in te schrijven vergezeld met de wens dat er maximaal twee teams gelijk thuis ingedeeld worden.
De zaalkosten worden dan natuurlijk hoger, maar iedereen die wil spelen, kan dan meedoen.

Het eerste formulier dat door alle deelnemende verenigingen ingevuld moet worden is het ‘Bevestigingsformulier’: schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20202021/bevestigingsformulier. Via dit formulier moeten alle rechthebbende teams voor 6 september doorgeven of ze mee willen doen, een jaar overslaan of zich geheel terugtrekken.

Via schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20202021/registratie-status-team kunt u de keuzes van alle teams die geregistreerd zijn, zien.

Op 10 september sluit de registratie van de KNSB Beker. Dit knock-out toernooi wordt op de gebruikelijke manier gespeeld.

U kunt zich via dit formulier aanmelden: schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20202021/inschrijfformulier-knsbbeker

Met vriendelijke groet,

KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAAKBOND

Koos Stolk,

medewerker Competitie en Evenementen

Bent u niet meer actief voor uw vereniging, geef dit door aan uw secretaris/ledenadministrateur. Dan kan de administratie bijgewerkt worden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.