Sublime FM: Slimme zet voor de buurt: Utrechter zorgt voor openbare schaaktafels door heel Nederland

Het is een aanleiding voor een praatje, een training voor het brein en gewoon een gezellig gezicht. Openbare schaaktafels zijn al in 16 Nederlandse gemeenten te vinden en vanaf zondag kan ook IJsselstein zich in het rijtje voegen.

Het is allemaal te danken aan Jesús Medina Molina, die er de afgelopen jaren voor zorgde dat er schaaktafels opdoken op pleinen en in parken in onder meer Tilburg, Doetinchem en op Schiermonnikoog.

Je zou verwachten dat hij zijn leven lang al fervent schaker is, maar dat ligt anders. Het is nog maar vijf jaar geleden dat de Utrechter zichzelf leerde schaken, vertelt hij in een telefoongesprek. ‘Mijn dochter zat toen op de basisschool en ze vond het heel moeilijk om te rekenen. Ik las veel over de positieve impact van schaken op de concentratie en op schoolprestaties.’

Lees het hele artikel hier.

Beluister het radio-interview met Jesús hieronder.

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.