Een nieuw Schaakvlog: remise door te weinig materiaal

We hebben weer nieuwe serie schaakvlogs opgenomen. Na een korte serie over PAT lichten we nu andere manieren toe om op remise uit te komen. Dit na een verzoek van een andere jeugdtrainer die ons volgt.

Deze keer is het thema remise door te weinig materiaal. En hoewel de witte koning het wel probeert, lukt het niet om de vijandelijke koning mat te zetten…

Klik hier om schaakvlog 17 te kijken.

 

Over ErwinenMax

Je kent ons vooral van ons Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren we kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals onze ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM...

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.